Wiegman schrijft historie: 'Ik voel me bevoorrecht'

Reacties

Sarina Wiegman heeft de volgende prijs toegevoegd aan haar palmares. De Nederlandse bondscoach van de Engelse vrouwen zag op Wembley haar indrukwekkende serie een vervolg krijgen.

Wiegman schrijft historie: 'Ik voel me bevoorrecht'
© Pro Shots

De Finalissima, de strijd met de Zuid-Amerikaanse kampioen Brazilië, werd namelijk de volgende in de aanhoudende succesreeks van Wiegman. Al dertig duels op de bank bij Engeland en nog geen enkele keer verloren. 'Ik voel me bevoorrecht. Ik ben zeer gelukkig hier te werken, met zo'n ongelooflijke groep. Dit team is zo toegewijd, ze willen elke dag leren', zei ze tegen ITV.

Ook de Finalissima, voor het eerst gehouden voor vrouwen, leverde weer lessen op in de richting van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. 'Heel veel lessen', zei Wiegman. 'Dat is lekker, maar we wilden deze prijs ook winnen.'

De Finalissima werd na strafschoppen een prooi voor Engeland. Na de openingstreffer van Ella Toone sleepte Andressa Alves er op de valreep nog een penaltyreeks uit het vuur. Daarin betaalde de trainingsinzet zich uit. 'We hebben gisteren geoefend en voor het EK hebben we veel geoefend op strafschoppen. We hebben het woensdag nog herhaald, voor het geval. We wisten wat we moesten doen en dat hebben we goed gedaan', aldus Wiegman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.