Wiegman maakt kans op prolongatie van prestigieuze prijs

Reacties

Sarina Wiegman is door de FIFA opnieuw genomineerd voor de titel Trainer van het Jaar bij de vrouwen. De bondscoach van Oranje is een van de tien kanshebbers.

Wiegman maakt kans op prolongatie van prestigieuze prijs

De 48-jarige trainster verdedigt daarmee haar titel. Vorig jaar ontving Wiegman de prijs na het binnenslepen van het EK in eigen land met de Oranje Leeuwinnen, terwijl Lieke Martens werd verkozen tot Speler van het Jaar.

Wiegman krijgt ditmaal concurrentie van Emma Hayes (Chelsea), Stephan Lerch (VfL Wolfsburg), Mark Parsons (Portland Thorns), Reynald Pedros (Olympique Lyon), Alen Stajcic (Australië), Asaka Takakura (Japan), Vadao (Brazilië), Jorge Vilda (Spanje) en Martina Voss-Tecklenburg (Zwitserland).

Bij de keuze voor de winnaar wordt gekeken naar de prestaties in de periode van 7 augustus tot en met 24 mei. Journalisten, fans, bondscoaches en aanvoerders van nationale elftallen kunnen hun stem uitbrengen, waarna begin september drie kandidaten overblijven. Op 24 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Oranje leidt onder Wiegman de kwalificatiegroep voor het WK in 2019. Op 4 september staat het allesbeslissende duel met achtervolger Noorwegen op het programma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.