Wiegman komt bij rentree met de schrik vrij: Spanje laat Engeland ontsnappen

Reacties

Engeland is woensdag door het oog van de naald gekropen. Spanje duwde de ploeg van Sarina Wiegman naar de rand van de afgrond, maar het thuisland stelde in de verlenging orde op zaken en stoot door naar de halve finale van het EK.

Wiegman komt bij rentree met de schrik vrij: Spanje laat Engeland ontsnappen
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Spanje
Spanje

Engeland boekte vorige week tegen Noorwegen, toch bepaald geen kleinduimpje, de grootste EK-zege ooit. The Lionesses sloten de groepsfase vervolgens af zonder puntenverlies en een veelzeggend doelsaldo van 14-0. Dat zorgde voor torenhoge verwachtingen aan de andere kant van de Noordzee, waar het dromen over de eerste EK-titel in de historie begon.

Tegen Spanje keerde Wiegman weer terug langs de lijn. De bondscoach moest in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Ierland verstek laten gaan vanwege een positieve coronabesmetting. Assistent Arjan Veurink nam de honneurs waar, maar maakte in Brighton weer een pas op de plaats. Tegen de verhoudingen in kon Wiegman zeven minuten voor rust voor het eerst juichen, maar VAR Pol van Boekel zette vanwege buitenspel een streep door het doelpunt van Ellen White.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spanje slaat toe
De Spaansen bleven sterk spelen en kwamen een kleine tien minuten na rust brutaal op voorsprong. Invaller Athenea del Castillo sneed het vijandelijke strafschopgebied binnen en bediende Esther González, die in de verre hoek binnenschoof (0-1). Wiegman greep kort na de openingstreffer in en voerde een dubbele wissel door, maar de overtuiging ontbrak bij Engeland. The Lionesses probeerden nog een slotoffensief van de grond te krijgen, maar de Spaanse defensie leek niet te zwichten.

Niets bleek minder waar. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Ella Toone voor de bevrijdende gelijkmaker. Spanje schreeuwde om een overtreding van de invaller op Irene Paredes, maar zowel scheidsrechter Stéphanie Frappart als de VAR zag niets wat niet door de beugel kon (1-1). In de verlenging drukte Engeland door en stelde het alsnog een plekje bij de laatste vier veilig.

Het was Georgia Stanway die de beslissende treffer voor haar rekening nam. De offensieve middenvelder, die Manchester City deze zomer verruilt voor Bayern München, zorgde in de openingsfase van de verlenging met een geweldige pegel voor de 2-1. Spanje hervond in de absolute slotfase de energie, maar kreeg het ondanks verwoede pogingen niet meer voor elkaar de gelijkmaker eruit te persen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer EK Vrouwen
Meer over EK Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.