Wiegman in de bres na Beckham-moment: 'Ze wil niemand pijn doen'

Reacties

Bondscoach Sarina Wiegman is enorm opgelucht na de zwaarbevochten zege van Engeland op Nigeria. 'Ik weet niet wat mijn hartslag is, maar ik ben wel tien jaar ouder geworden', lacht ze in gesprek met ITV. Ook heeft Wiegman het over de veelbesproken rode kaart van Lauren James.

Wiegman in de bres na Beckham-moment: 'Ze wil niemand pijn doen'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
ns
0 - 0
Nigeria
Nigeria

Engeland had het zwaar tegen Nigeria, dat de Europees kampioen brutaal onder druk zette. De opdracht voor Wiegman en consorten werd nog een stuk lastiger, toen James in de 87ste minuut een rode kaart pakte.

James, tot dan toe één van de grote uitblinkers van dit WK, kende een moment van kortsluiting. Na een fysiek duel met Michelle Alozie krabbelde de Engelse op en ging ze bewust op de onderrug van de Nigeriaanse staan. Na inmenging van de VAR kreeg James er direct rood voor.

In Engeland werd direct de vergelijking getrokken met de actie van David Beckham op het WK 1998. Hij kreeg rood voor natrappen tegen Diego Simeone. Engeland werd toen na strafschoppen uitgeschakeld. De ploeg van Wiegman hield wél stand en nam de penalty's beter dan Nigeria.

Na afloop werd Wiegman uiteraard gevraagd naar de actie van James. 'Dit is een ontzettend belangrijke les voor haar', reageert de bondscoach. Wiegman maakt wel van de gelegenheid gebruik om in de bres te springen voor James. 'Ze zou nooit iemand pijn willen doen. Ze is de liefste persoon die ik ken', benadrukt Weigman.

'Het was laat in de wedstrijd dus iedereen was vermoeid. Lauren is nog onervaren op dit podium en in een split second namen de emoties bij haar de overhand. Dit is niet iets dat ze expres heeft gedaan. Ze heeft haar excuses aangeboden en voelt zich er heel slecht over', vertelt Wiegman.

Engeland vervolgt het WK op 12 augustus in Sydney. In de kwartfinales is Colombia of Jamaica dan de tegenstander. Een finale tegen de Oranje Leeuwinnen is voor Wiegman nog altijd mogelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.