Wiegman heeft oplossing voor wegvallen Walsh: 'Die gaan we laten zien'

Reacties

Engeland staat op de drempel van de achtste finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Om de knock-outfase te bereiken, moeten The Lionesses dinsdag minimaal gelijkspelen tegen China. Dat moet gebeuren zonder Keira Walsh.

Wiegman heeft oplossing voor wegvallen Walsh: 'Die gaan we laten zien'
China
China
1 - 6
Engeland
Engeland

Walsh moest in het tweede groepsduel met Denemarken per brancard van het veld. Bondscoach Sarina Wiegman weerlegde de geluiden dat de speelster van Barcelona het toernooi vroegtijdig moet verlaten, maar ondertussen is het allerminst zeker of ze nog in actie kan komen. Tegen China is de 26-jarige middenvelder er in ieder geval nog niet bij.

'We weten dat ze niet beschikbaar is, maar we hebben een team dat sterk genoeg is', zei Wiegman maandag op de afsluitende persconferentie. 'We hadden een groep van 23 speelsters, dus nu hebben we een groep van 22. We hebben een oplossing in huis en die gaan we morgen laten zien. Wij zijn hier om door te gaan.'

Niet leuk
Dat wil niet zeggen dat Wiegman niet baalt van de ontstane situatie. 'Natuurlijk is het niet leuk, maar het hoort bij sport. Dan moet je je aanpassen aan de nieuwe situatie en een andere manier vinden.' Engeland speelt dinsdag om 13.00 uur in het Hindmarsh Stadium in Adelaide tegen China. 

Vrouwen WK

Stand Groep D Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Denemarken
3
2
0
1
3-1
+2
6
3
China
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Haïti
3
0
0
3
0-4
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.