Wiedemeijer verduidelijkt: VAR-ingreep op Kasteel past bij verscherpte richtlijnen

Reacties

VAR Serdar Gözübüyük heeft zaterdag terecht ingegrepen bij Sparta Rotterdam – FC Twente. Het past ook in de nieuwe richtlijnen bij dergelijke (te) late tackles.

Wiedemeijer verduidelijkt: VAR-ingreep op Kasteel past bij verscherpte richtlijnen
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 1
FC Twente
FC Twente

Sparta Rotterdam – FC Twente werd zaterdag beslist door een veelbesproken strafschop. De meningen waren verdeeld over de juistheid van de beslissing tot een penalty te komen, waaruit Ricky van Wolfswinkel de bezoekers naar de zege schoot.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf liet zich overtuigen door VAR Gözübüyük, die wél een strafschop zag in de (late) sliding van Sparta-back Giannis Masouras op Twente-middenvelder Michel Vlap. Volgens Reinold Wiedemeijer was het een terechte ingreep van de VAR, die terecht de arbiter van dienst wees op de duidelijke beoordelingsfout.

Oud-arbiter Wiedemeijer wees namens de KNVB daarbij op de verscherpte richtlijnen. 'We hebben de laatste weken veel van deze late tackles gezien', zei hij bij ESPN. 'Op het middenveld worden die wel bestraft en dan volgt vaak ook nog een gele kaart. Maar zodra het in het strafschopgebied gebeurt, vinden ze het opeens niets onder het mom dat de bal is gespeeld. We vinden dat dit soort late tackles onbesuisd inkomen is en dus is het een domme actie en een strafschop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.