Wie pikt transfervrije Bony op? 'Ik moet een club vinden'

Reacties

Wilfried Bony staat te trappelen om weer aan de slag te gaan als spits. De 31-jarige Ivoriaan wil geen kortstondig avontuur meer.

Wie pikt transfervrije Bony op? 'Ik moet een club vinden'
© Pro Shots

Bony speelde op 11 juli zijn laatste officiële wedstrijd. Sinds die interland in de kwartfinale van de strijd om de Afrika Cup staat hij aan de zijlijn, ongewenst. Want hij is dan mogelijk vergeten, versleten is hij nog niet. 'Mensen denken misschien: Is hij nog fit? Hij ging spelen in Qatar, blablabla. Je weet dat je in een slechte periode zit als mensen zo over je praten, maar dat hoort bij het voetbal', zegt de voormalig Vitesse-aanvaller in The Athletic.

Na zijn tijd op huurbasis bij Al-Arabi bleef het stil en dus staat hij al meer dan een half jaar zich te verbijten. 'Ik moet een club vinden, ik mis het. Ik ben ook gestopt met kijken naar wedstrijden, omdat ik wil spelen.'

Bony, die schermt met interesse uit Brazilië, Turkije en de Verenigde Staten, heeft zijn plannen duidelijk voor ogen. 'Ik weet precies wat ik wil en waar het zal zijn. Het zal een langlopend contract zijn. Ik ga nergens meer voor een half jaar naartoe. Ik ga voor tweeënhalf jaar tekenen, of in de MLS voor drie jaar.'

En wie twijfelt over zijn fitheid? 'Ik heb mijn eigen programma en ben nog steeds op het gewicht van toen ik speelde. Ik weeg me elke dag en ik weeg ook nu nog 92 kilo', aldus Bony, die in zijn carrière meer dan 150 goals maakte voor clubs als Vitesse, Manchester City en Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Bony
Meer over W. Bony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.