Wilfried Bony: Vitesse-held en City-topaankoop duikt op in League Two

Reacties

Wilfried Bony is op zoek naar een nieuwe club. De voormalig topscorer van de Eredivisie is transfervrij sinds zijn vertrek bij Swansea City en houdt zijn conditie op peil bij Newport County, uitkomend in de League Two. Daar zijn ze erg blij met de aanwezigheid van Bony op het trainingsveld.

Wilfried Bony: Vitesse-held en City-topaankoop duikt op in League Two

De dertigjarige Bony werd in het afgelopen halfjaar door Swansea verhuurd aan Al-Arabi in Qatar. Die club legde de Ivoriaan na vijf doelpunten uit zeven wedstrijden niet definitief vast. Bij Swansea kwam de grootverdiener niet in aanmerking voor een nieuwe verbintenis en dus zit de voormalig topaankoop van Manchester City momenteel zonder club.

Bony is op zoek naar een mooie, nieuwe uitdaging. 'Er wordt een hoop gesproken, maar er is nog niets concreet', zei de aanvaller onlangs al. 'Ik weet niet wat de toekomst brengt. Iedere aanbieding die binnenkomt zal ik bespreken met mijn zaakwaarnemer.' Bony zorgde er met een individueel programma voor dat hij fit bleef en is nu aangesloten bij Newport County, om ook weer wat met de bal te gaan doen.

Michael Flynn, de coach van de bescheiden club uit Zuid-Wales, denkt dat zijn spelers veel kunnen leren van Bony. 'Prachtig om Wilfried Bony bij ons te hebben voor de trainingen. Een geweldige werklust, professionaliteit en een hoge standaard. De jongens zullen hier veel uithalen', schrijft Flynn in een tweet. Bijgaand plaatst hij een foto van zichzelf met de lachende Bony.

De vraag is waar de toekomst van Bony ligt. De aanvaller ging in januari 2010 van Sparta Praag naar Vitesse, als een van de eerste topaankopen van Merab Jordania in Arnhem. Bony maakte veel indruk op de Nederlandse velden, maakte Vitesse bijna kampioen en werd in het seizoen 2012/13 topscorer van de Eredivisie. Het leverde hem een lucratieve transfer naar Swansea op.

In de Premier League deed Bony het ook goed en halverwege het seizoen 2015/16 ging hij voor ruim dertig miljoen euro naar topclub Manchester City. Dat bleek echter toch een stap te hoog en na een teleurstellende anderhalf jaar keerde hij terug naar Swansea. Bij die club liep Bony in februari 2018 een zware knieblessure op, die hem negen maanden aan de kant hield.

Bony miste door zijn kwetsuur het einde van het seizoen 2017/18 en kon dan ook niet voorkomen dat Swansea degradeerde uit de Premier League. In het Championship werd het miljoenencontract van de aanvaller een probleem voor The Swans en Al-Arabi bood in januari uitkomst. Nu ook het avontuur in Qatar voorbij is, wacht Daddy Cool bij Newport County op een volgende uitdaging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.