Bony kiest na figurantenrol bij NEC voor nieuw avontuur in Zuid-Amerika

Reacties

Wilfried Bony (34) vervolgt zijn carrière in Zuid-Amerika: de Ivoriaanse spits gaat aan de slag bij Always Ready in Bolivia. Bony was sinds de zomer transfervrij na zijn vertrek bij NEC.

Bony kiest na figurantenrol bij NEC voor nieuw avontuur in Zuid-Amerika
© Pro Shots

De voormalig Eredivisie-topscorer besloot in januari van dit jaar terug te keren naar de Eredivisie, maar de samenwerking met NEC verliep mede door blessures teleurstellend. Bony, die in zijn periode bij Vitesse nog topscorer van de Eredivisie werd, kwam slechts twee keer in actie voor NEC en scoorde niet bij zijn invalbeurten.

De ex-spits van onder andere Swansea City en Manchester City hoopt zijn carrière nu nieuw leven in te blazen bij het Boliviaanse Always Ready, dat uitkomt in de voorrondes van de Copa Libertadores. Bony hield na zijn vertrek bij NEC zijn conditie op peil bij Newport County in Wales. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Andrés Costa, voorzitter van Always Ready, maakte de transfer van Bony wereldkundig via social media: 'Een verrassing voor onze fans: er komt een nieuwe speler die op een WK heeft gespeeld, meer dan 140 doelpunten in Europese competities heeft gemaakt, in de Champions League en Europa League actief was, kampioen van Afrika is geworden en voor onder andere Manchester City, Swansea, Sparta Praag en Vitesse speelde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.