Wie biedt dit gevallen toptalent gratis een tweede kans?

Reacties

Doordat Crystal Palace het contract van Max Meyer resoluut heeft verscheurd is de Duitser plots transfervrij op te pikken. Wie een paar jaar geleden zo'n voorspelling had gedaan over het toenmalige toptalent zou raar zijn aangekeken.

Wie biedt dit gevallen toptalent gratis een tweede kans?
© Pro Shots

Met een summier tekstje op social media kondigde Palace het vertrek van Meyer aan. De Duitser werd bedankt voor bewezen diensten: twee schamele doelpunten in 56 optredens namens de ploeg uit Londen. Een groot contrast met twee jaar eerder, toen Palace in 2018 groots uitpakte op alle denkbare kanalen bij de aankondiging van de komst van toptalent. De club was trots een speler van de statuur van Meyer binnen te halen en dat hij geen euro had gekost, was extra mooi meegenomen.

Dat had alles te maken met de hype rondom Meyer nog voor zijn doorbraak in het Duitse voetbal. Het kind van Schalke 04 stond in de jeugdopleiding al te boek als dé speler die de club uit Gelsenkirchen miljoenen zou moeten opleveren. Het liep, niet voor het laatst in de loopbaan van Meyer, anders dan de buitenwereld had verwacht.

Hoewel Meyer veelbelovend begon bij Die Königsblauen vertroebelde de relatie met Schalke meer en meer, toen duidelijkheid werd dat de tweebenige middenvelder de deur in 2018 transfervrij achter zich dicht zou gaan trekken. Twee jaar na zijn veelbesproken vertrek maakte Meyer - of beter gezegd: zijn vader - de familie nog wat minder populair door in een beschamende video de draak te steken met het zwalkende Schalke.

Als voetballer haalde Meyer intussen minder en minder de voorpagina's. Bij Crystal Palace vroegen ze zich af waarom ze iedere week een slordige 170 duizend pond overmaakten naar een speler die in niets meer deed denken aan het wonderkind van weleer. Meyer kon zich niet goed staande houden in de fysieke Premier League en verscheen na een teleurstellend debuutjaar steeds minder vaak ter tonele.

Dit seizoen kwam Meyer zelfs geen enkele keer in competitieverband binnen de lijnen en het verscheuren van zijn contract was de enige uitkomst van een huwelijk zonder enig perspectief voor een van beide partijen. Waar Mayer zijn carrière gaat vervolgen is nog niet duidelijk, net als de vraag of hij ooit nog iets van de potentie gaat waarmaken die veel kenners hem eens toedichtten.

Het valt te betwijfelen of de deuren in Gelsenkirchen nog wagenwijd openstaan om de viervoudig Duits international een tweede kans te bieden. Maar áls Meyer, die in de belangstelling zou staan van FC Köln, zichzelf weer op het rechte pad zet zullen zelfs zijn criticasters het erover eens zijn dat Schalke aan het gevallen talent weleens een goede kan hebben in de strijd tegen degradatie. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer M. Meyer
Meer over M. Meyer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.