West Ham houdt Premier League-topscorer aller tijden Antonio binnenboord

Reacties

Michael Antonio heeft zijn contract bij West Ham United verlengd tot de zomer van 2024. In de verbintenis van de 31-jarige aanvaller is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

West Ham houdt Premier League-topscorer aller tijden Antonio binnenboord
© Pro Shots

Met de handtekening lijkt Antonio te staan voor een decennium in het Claret & Blue. Antonio, toen nog geen veelscorende spits, werd in de zomer van 2015 overgenomen van Nottingham Forest. Daarvoor was hij eerder uitgekomen voor onder meer Sheffield Wednesday, Southampton en Reading (zie paspoort).

De laatste jaren werd Antonio omgeturnd tot spits en dat ging gepaard met het nodige succes. Onder manager David Moyes leefde de inmiddels drievoudig international van Jamaica helemaal op. In het seizoen 2019/20 droeg hij met tien goals flink bij aan het lijfsbehoud en vorig seizoen had hij met eveneens tien goals een flink aandeel in de plaatsing voor Europees voetbal.

Dit seizoen was het ook al negen keer raak voor Antonio, die in de voorbije jaren ook het stempel 'blessuregevoelig' van zich heeft afgeschud. Hij openbaarde al eens zelf te denken dat dat door een gezonder leefpatroon komt.

In totaal kwam Antonio tot 203 duels voor The Hammers, waarin hij 57 keer scoorde. Van die treffers vielen er 54 in een Premier League-duel, waardoor hij in die competitie all time-topscorer van de club is.

In het persbericht waarin het akkoord wordt bekendgemaakt is de club zeer lovend over Antonio. 'Met zijn goals, assists, zijn spel en de creatieve doelpuntenvieringen (foto) is hij zonder twijfel een van de meest populaire spelers van de voorbije jaren geworden.' En daar komen dus nog heel wat jaren bij.

Spelersprofiel

M. Antonio


Geboortedatum:
28 maart 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Jamaica
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
West Ham United
Nationaal team:
Jamaica

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer M. Antonio
Meer over M. Antonio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.