West Ham geeft ontslagen vechtersbaas Evra kans op eerherstel

Reacties

West Ham United heeft Patrice Evra tot het einde van dit seizoen vastgelegd. Na een vechtpartij met zijn eigen supporters bij Olympique Marseille, het daaropvolgende ontslag én de megaschorsing die hij van de UEFA kreeg, keert de 36-jarige Fransman bij The Hammers terug in de Premier League.

West Ham geeft ontslagen vechtersbaas Evra kans op eerherstel

Linksback Evra begon zijn loopbaan in de lagere Italiaanse divisies, waarna hij via OGC Nice en AS Monaco in 2006 terechtkwam bij Manchester United. Daar speelde hij acht jaar - waaronder in het seizoen 2013/14, onder huidig West Ham-manager David Moyes - en groeide hij uit tot absolute publiekslieveling. Daarna verhuisde hij naar Juventus, om in januari 2017 bij Marseille te belanden. Daar ging het een paar maanden geleden echter helemaal mis.

Evra was al langere tijd het mikpunt van de kritiek van de fanatieke Marseille-fans, maar tijdens de warming-up voor het Europa League-duel met Vitória Guimarães op 2 november kwam het tot een handgemeen. Fans meldden zich met hun onvrede aan de rand van het veld, waarna Evra zich liet gaan. Er ontstond een ruzie, waarbij de verdediger een van de 'supporters' zelfs tegen het hoofd schopte. Wisselspeler Evra kreeg daarvoor nog vóór de aftrap rood, waarmee zijn loopbaan in Marseille erop zat.

Evra werd door zijn club op non-actief gesteld en ontslagen, terwijl ook de UEFA de Fransman bestrafte. Hij kreeg van de Europese voetbalbond een megaschorsing van bijna acht maanden, die evenwel alleen geldt voor internationale UEFA-wedstrijden. In de Premier League spelen is derhalve geen probleem voor Evra, die sinds zijn ontslag in november dus zonder club zat. Bij oude bekende Moyes krijgt hij nu een mooie kans op eerherstel, al wacht Evra bij zijn nieuwe werkgever nog een razendspannende degradatiestrijd.

Vanaf plaats twaalf, de positie die West Ham nu bezet, beginnen de zorgen in de Premier League namelijk. Net als de ploeg van Moyes hebben Brigton & Hove Albion en Crystal Palace nu 27 punten, Southampton volgt met 26, Newcastle United heeft er 25, Swansea City, Stoke City en Huddersfield Town staan op 24, alleen hekkensluiter West Bromwich Albion blijft met 20 punten wat achter. West Ham speelt zaterdagmiddag thuis tegen het Watford van Marvin Zeegelaar en Daryl Janmaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.