West Ham boekt sensationele zege bij Spurs

Tottenham Hotspur heeft zich woensdagavond in de achtste finale van het League Cup-toernooi geblameerd. In eigen huis gaf de ploeg een 2-0 voorsprong weg tegen West Ham United (2-3).

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, die al in de eerste helft op een eenvoudige 2-0 voorsprong was gekomen tegen de nummer zestien van de Premier League. Moussa Sissoko schoot de bal na zes minuten tegen de touwen, na 37 minuten verdubbelde uitblinker Dele Alli de score. De middenvelder van Spurs schoot de bal fraai voorbij de doelman.

In de tweede helft draaiden de bezoekers de wedstrijd knap om. Een kwartier na rust stond het alweer 2-2 door twee treffers van André Ayew. De middenvelder van The Hammers werkte de bal in de 55ste minuut uit de rebound binnen, vijf minuten later tikte hij de bal wederom achter doelman Michel Vorm.

In de zeventigste minuut werd het nog erger voor de thuisploeg, die aantrad zonder sterspelers Harry Kane en Christian Eriksen. Angelo Ogbonna torende bij een corner boven de andere spelers uit en kopte de bal keihard binnen: 2-3 voor West Ham. Manager Mauricio Pochettino bracht vervolgens nog Eriksen, maar ook met de Deense spelmaker lukte het de thuisploeg niet de pijnlijke achterstand goed te maken en bekeruitschakeling te voorkomen.