West Ham blijft strooien: slechts twee Engelse clubs gaven meer uit

Reacties

West Ham United heeft kort voor de officiële start van de Premier League een nieuwe aanwinst gepresenteerd. Maxwel Cornet is overgekomen van Burnley en heeft een vijfjarig contract met een optie voor een extra seizoen ondertekend, zo melden The Hammers.

West Ham blijft strooien: slechts twee Engelse clubs gaven meer uit
© Pro Shots

Cornet kon voor 17,5 miljoen pond worden binnengehaald, omgerekend circa 20,8 miljoen euro. Hij beschikte over een vertrekclausule die in werking trad na de degradatie van Burnley uit de Premier League. Vrijdagochtend doorliep Cornet de medische keuring.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een jaar geleden maakte Cornet voor vijftien miljoen euro de overstap van Olympique Lyon naar Burnley. Hij was in 28 wedstrijden goed voor 9 doelpunten en gold als een van de sterspelers. Bij Burnley werd Cornet met name ingezet als linksbuiten, maar West Ham-trainer David Moyes ziet hem naar verluidt ook als optie voor de linksbackpositie. Moyes noemt de 25-jarige Ivoriaans international een 'veelzijdige speler met veel ervaring in de Premier League en in Europese toernooien'.

'Hij had vorig seizoen veel impact bij Burnley en heeft de wens om zich hier verder te ontwikkelen', voegt de trainer van West Ham toe op de clubsite. Cornet is na Flynn Downes (10,65 miljoen euro), Gianluca Scamacca (36 miljoen), Alphonse Aréola (9,3 miljoen) en Nayef Aguerd (35 miljoen) de vijfde zomeraanwinst van West Ham, dat inmiddels al bijna 112 miljoen euro heeft uitgegeven op de transfermarkt. Alleen Arsenal en Chelsea spendeerden tot dusver meer geld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.