West Ham bevestigt komst Scamacca, kassa rinkelt bij PSV

Reacties

West Ham United heeft zich versterkt met Gianluca Scamacca. De 23-jarige spits komt voor een geschat bedrag van 36 miljoen euro over van Sassuolo. Die transfersom kan via bonussen nog eens toenemen tot 42 miljoen euro. Scamacca is daarmee een van de duurste aankopen ooit van West Ham.

West Ham bevestigt komst Scamacca, kassa rinkelt bij PSV
© Pro Shots

De deal tekende zich al enkele weken af en is nu bevestigd. Sassuolo-directeur Giovanni Carnevali beaamde vorige week donderdag nog dat Sassuolo een bod van circa veertig miljoen had ontvangen van West Ham. Paris Saint-Germain had 35 miljoen voor Scamacca over, maar de spits vertrekt dus naar The Hammers.

Scamacca, die in Nederland bij PSV en PEC Zwolle weinig potten kon breken, dankt de interesse aan zijn sterke seizoen met Sassuolo. Zijn zestien goals in 36 duels leverde hem ook zijn eerste interland op. PSV zou een flink doorverkooppercentage hebben bedongen en deelt daarom mee in de opbrengsten. Naar verluidt gaat daarbij om een bedrag van rond de vier miljoen euro.

Scamacca is na Sébastien Haller (50 miljoen) en Felipe Anderson (38 miljoen) de duurste aankoop ooit voor West Ham. Voor Sassuolo wordt dit de duurste uitgaande transfer aller tijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.