Niet goed genoeg voor PSV, wel voor PSG: toptransfer in de maak voor Scamacca

Reacties

Gianluca Scamacca lijkt eindelijk zijn transfer te gaan maken. De kersverse international van Italië wordt al maanden in verband gebracht met een toptransfer, maar volgens Italiaanse media gaat het er nu echt van komen. Parijs zou de bestemming te zijn.

Niet goed genoeg voor PSV, wel voor PSG: toptransfer in de maak voor Scamacca

Paris Saint-Germain is volgens Le Parisièn akkoord gegaan met de vraagprijs van Scamacca's huidige werkgever Sassuolo. Dat houdt in dat het zo'n vijftig miljoen euro gaat overmaken naar de Serie A-club. Nog deze week zou de boomlange centrumspits gepresenteerd moeten worden.

Afgelopen seizoen maakte de 23-jarige spits zestien doelpunten in de Serie A. Daarnaast debuteerde hij voor de Azzurri. Het was de definitieve bevestiging van de aanvaller die al jaren bekend stond als een toptalent.

Dat Scamacca tijd nodig had, zag men ook in de Eredivisie al. PSV stuntte jaren geleden door de talentvolle aanvaller weg te kapen bij AS Roma. In Eindhoven kon hij zich echter nauwelijks doen laten gelden. Een verhuurperiode bij PEC Zwolle mondde eveneens uit tot een flop.

Sassuolo durfde het desondanks nog aan en haalde Scamacca terug naar Italië. Die zet wordt nu beloond met een lucratieve deal. Een transfer die nog meer waard werd, doordat Scamacca in april nog zijn contract verlengde. Een transfer die PSV ook niet in de weg zal zitten, omdat het bij de overgang een riant doorverkooppercentage zou hebben afgedwongen.

Na Vitinha wordt Scamacca de tweede versterking voor PSG. Voor de Portugees werd al veertig miljoen overgemaakt aan FC Porto. Ook konden de Parijzenaren zich verzekeren van een langer verblijf van Kylian Mbappé. Het langdurig contracteren van veelbelovende toptalenten strookt met de nieuwe strategie die de club is aangegaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.