West Bromwich vierde halve finalist FA Cup

West Bromwich Albion completeert het kwartet halve finalisten voor het toernooi om de FA Cup. The Baggies waren met 5-1 veel te sterk voor Bristol Rovers, dat uitkomt in de League One, het derde niveau.

Bristol mocht tot de zeventigste minuut blijven hopen op een stunt. Westbrom had op dat moment nog een 2-1 voorsprong, maar in de laatste twintig minuten liepen de bezoekers uit naar een comfortabele overwinning.

Westbrom (vierde in het Championship) was ook veel te sterk voor Bristol, dat de zeventiende plaats van de League One bezet. In het eerste half uur was de ploeg van coach Tony Mowbray al weggelopen naar een 2-0 voorsprong. James Morrison had de score geopend na een matige ingreep van doelman Steve Phillips, waarna Ishmael Miller met een ziedend schot het verschil had verdubbeld.

Twee minuten na de 0-2 tikte Danny Coles de bal binnen na een hoekschop. Bristol hield vervolgens lang stand, maar moest in de slotfase alsnog erkennen dat de bezoekers beter waren. Miller tekende na sterk doorzetten voor de 1-3, waarmee hij het verweer van de thuisploeg brak. Invaller Kevin Phillips zorgde voor de 1-4 en Miller voltooide zijn hattrick met de 1-5.