Reuzendoder Barnsley schakelt ook Chelsea uit

Na Liverpool schakelde Barnsley ook Chelsea uit. De reuzendoder won met 1-0 van de Londense topclub en bereikte voor het eerst sinds 1912 de halve finale van het toernooi om de FA Cup.

Barnsley had in de achtste finale al gestunt door Liverpool op Anfield met 2-1 te verslaan. En zaterdagavond toonde de nummer negentien van het Championship voor eigen publiek nauwelijks de mindere van Chelsea, de nummer drie van de Premier League én kwartfinalist van de Champions League.

In de eerste helft was de ploeg van coach Simon Davey en de Nederlandse rechtsback Marciano Bruma het gevaarlijkst. Een voorsprong had toen al verdiend op het scorebord kunnen staan tegen het tegenvallende Chelsea, dat toch met nagenoeg het sterkste elftal op Oakwell was aangetreden. Maar Istvan Ferenczi raakte de buitenkant van de paal en ploeggenoot Kayode Odejayi treuzelde iets te lang bij een andere grote kans.

Die voorsprong kwam er na rust wel. Doelman Carlo Cudicini kon in de zeventigste minuut niet bij een voorzet van Martin Devaney en Odejayi profiteerde en kopte de bal binnen: 1-0. Chelsea zette de thuisploeg nog wel onder druk, maar slaagde er niet in een uitgespeelde kans te creëren tegen het massaal teruggetrokken Barnsley.

Zo kent de FA Cup twee verrassende halve finalisten met Barnsley en Portsmouth, dat zaterdagmiddag al Manchester United had uitgeschakeld.