Wervelende Robben helpt Real aan kleine zege op Valencia

Aan de hand van een sterk spelende Arjen Robben, versloeg Real Madrid in Santiago Bernabéu concurrent Valencia met 1-0. Daarmee maakte De Koninklijke een einde aan een serie van drie nederlagen.

Al na drie minuten verscheen de enige treffer op het scorebord. Robben stond aan de basis. De Oranje-international begon vanaf de rechterflank met een dribbel, soleerde langs twee tegenstanders en passte vlak voordat een derde opponent dreigde in te grijpen de bal naar Gonzalo Higuaín. De Argentijn knalde met zijn linker de bal in de verre kruising.

Het bleek uiteindelijk de belangrijkste actie in het boeiende duel, waarin beide ploegen volop kansen kregen. Zo had bijvoorbeeld David Villa vlak voor rust dé mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij knalde wild over. En vlak voor het eindsignaal moest onder anderen Guti een inzet van David Silva van de doellijn halen om een gelijkmaker te voorkomen.

Maar de grootste kansen waren aan de andere kant van het veld te zien, en meestal was Robben daarbij betrokken. De Groninger was ongrijpbaar en slalomde regelmatig naar hartenlust door de defensie van Valencia. Hij bezorgde Real een handvol mogelijkheden, die echter niet aan hemzelf of ploeggenoten als Guti en Higuaín besteed bleken.

Hierdoor kon Valencia zelfs met tien man (Carlos Marchena moest na 66 minuten van het veld) tot het laatste fluitsignaal blijven hopen op een punt.

Robben was niet als enige Nederlander in de basis begonnen. Royston Drenthe en Rafael van der Vaart stonden ook aan de aftrap, maar coach Juande Ramos haalde beiden vlak na rust van het veld. Van der Vaart was in de eerste helft nog dicht bij de 2-0 geweest, maar hij krulde op fraaie wijze de bal tegen de binnenkant van de paal.

Real heeft 29 punten uit zestien duels. Dat is één punt minder dan Valencia, dat de tweede plaats deelt met Sevilla.