Wervelende Kadioglu geeft verliezend Fenerbahçe hoop

Fenerbahçe heeft donderdag ondanks een doelpunt en een assist van Ferdi Kadioglu een gevoelige nederlaag geleden in de Conference League tegen Slavia Praag. De return staat voor volgende week donderdag op het programma.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 3
Slavia Praag

Fenerbahçe ging met een zuur gevoel de kleedkamer in. Op slag van rust scoorde Ibrahim Traoré nadat een voorzet van een medespeler tegen de paal was beland. Het was aan voormalig NEC’er Kadioglu te danken dat Fenerbahçe terug in de wedstrijd kwam. De Arnhemmer snelde met een fraaie sleepbeweging langs zijn tegenstander en stelde Dimitrios Pelkas in staat om de stand gelijk te trekken.

Het Fenerbahçe van Ismail Kartal, dat in de Süper Lig op een teleurstellende zesde plaats staat, hoopte op meer. Slavia scoorde na ruim een uur voetballen echter twee keer binnen twee minuten, via Oscar Dorley en Ondrej Lingr. Fenerbahçe leek zodoende met bijzonder slechte kaarten te moeten afreizen naar Tsjechië, maar zeven minuten voor tijd werd het nog 2-3.

Kadioglu ontving de bal na een snel genomen hoekschop van Arda Güler. Hij kapte zijn tegenstander uit en zag zijn van richting veranderde schot in de hoek belanden. Daardoor behouden De Gele Kanaries uitzicht op plaatsing voor de volgende ronde. Overigens incasseerde Fenerbahçe voor het eerst sinds februari 2007 (AZ-thuis, 3-3) drie doelpunten in een Europese kwalificatiewedstrijd in eigen huis.