Wervelend Napoli overklast Eintracht Frankfurt

Reacties

Napoli heeft zijn favorietenstatus waargemaakt in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Het spel van de aanvallers van de Serie A-koploper was de Duitsers simpelweg te machtig in het eerste duel in de achtste finale van de Champions League.

Wervelend Napoli overklast Eintracht Frankfurt
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
0 - 2
Napoli
Napoli

Al sinds Eintracht aan Napoli gekoppeld was bij de loting voor de achtste finale, werden trainer Oliver Glasner en de spelers gewaarschuwd voor de kracht van de Italianen. Ruud Gullit tipte het team van Luciano Spalletti vorige week zelfs als de favoriet voor eindwinst in de Champions League. Het lukte Eintracht ruim een halfuur aardig om de voetbalmachine uit Napels te stoppen. Dat gebeurde met voormalig PSV'ers Philipp Max en Mario Götze aan de linkerkant, als vleugelverdediger en aanvallende middenvelder.

De organisatie bij Eintracht viel vlak voor rust uit elkaar. Hirving Lozano was na 35 minuten dicht bij het maken van de 0-1. De Mexicaan, die natuurlijk ook een verleden heeft bij PSV, raakte de paal. Victor Osimhen pikte vervolgens de bal op en werd in het strafschopgebied gevloerd door Eintracht-verdediger Tuta. De bal ging op de stip, maar Napoli liet het buitenkansje liggen. Kvicha Kvaratskhelia faalde vanaf elf meter.

Een paar minuten later was het alsnog raak voor de bezoekers. Na een goede balverovering door voormalig Ajacied Stanislav Lobotka ging het snel. Lozano werd gelanceerd en de rechtsbuiten had oog voor de meegelopen Osimhen, die uit de harde en scherpe voorzet van de buitenspeler van dichtbij de 0-1 maakte. Voor de 24-jarige Nigeriaan was dat alweer zijn twintigste goal van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 0-1 was amper gevierd of Osimhen had zijn 21ste goal van het seizoen al bijna te pakken. De goalgetter scoorde opnieuw uit een perfecte voorzet van Lozano, maar deed dat dit keer in buitenspelpositie. Het doelpunt werd afgekeurd, waardoor het merendeel van de toeschouwers opgelucht adem kon halen. Dat kon ook vroeg in de tweede helft toen Trapp snel uitkwam en zo voorkwam dat Kvaratskhelia de 0-2 maakte.

De schade nam niet veel later alsnog toe voor de thuisploeg. Spits Randal Kolo Muani kreeg rood toen hij op het been van Andre Zambo Anguissa ging staan. De actie was ongelukkig, maar te laat was de Franse WK-ganger wel in het duel. Napoli buitte het numerieke overwicht snel uit en liep in de 65ste minuut uit naar 0-2. Kvaratskhelia stal bij dat doelpunt de show. De Georgiër legde de bal met een elegant hakje perfect klaar voor rechtsback Giovanni Di Lorenzo. De Italiaan klopte Trapp met een laag schot in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is de spanning al grotendeels weg in dit tweeluik. Napoli dendert door en is niet alleen hard op weg naar de landstitel, maar ook naar de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.