Wervelend Napoli neemt afstand van Juventus en ruikt CL-ticket

Napoli heeft zich voorlopig genesteld op de tweede plaats in de Serie A. Udinese was het slachtoffer van de Napolitaanse dadendrang.

Napoli
Napoli
5 - 1
Udinese
Udinese

Napoli had afgelopen weekend een plaats in de topvier bemachtigd. De ploeg van Gennaro Gattuso bevestigde de aanspraak op het bijbehorende Champions League-ticket in het eerste half uur tegen Udinese.

Piotr Zielinski en Fabian Ruiz gaven Napoli een comfortabele 2-0 voorsprong. Kort voor rust halveerde Udinese, waar Marvin Zeegelaar en Thomas Ouwejan minuten maakten, de achterstand via Stefano Okaka.

Hirving Lozano, die zaterdag na ruim drie maanden weer een treffer had verwelkomd, herstelde de marge in de 57ste minuut. De gewezen PSV'er profiteerde dankbaar van een fout van Juan Musso. De doelman was niet veel later weer geklopt. Met de succesvolle rebound van Giovanni Di Lorenzo was de wedstrijd beslist. Lorenzo Insigne tekende in de extra tijd voor het slotakkoord.

Door de ruime overwinning wipte Napoli naar de tweede plaats, al kunnen Atalanta Bergamo en AC Milan woensdag met een zege de Napolitanen weer voorbijstreven. Nummer vijf Juventus staat op vier punten van Napoli, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.