Wervelend Atalanta duwt Gattuso verder richting afgrond

Reacties

Atalanta Bergamo heeft zondagavond in een spektakelstuk tegen Napoli aan het langste eind getrokken. De teams verdeelden in het Gewiss Stadium zes doelpunten, Robin Gosens was betrokken bij goals in beide doelen. Voor Napoli-trainer Gennaro Gattuso wordt de situatie nog hachelijker na de volgende nederlaag.

Wervelend Atalanta duwt Gattuso verder richting afgrond
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
4 - 2
Napoli
Napoli

Er wordt flink gepraat over de positie van Gattuso, die de laatste weken te maken heeft met slechte prestaties van zijn team. In de Serie A werd vorige week weliswaar gewonnen van Juventus, maar het ging mis tegen clubs als Genoa, Hellas Verona en Spezia. Ook in de Europa League dreigt een domper, Granada won in de zestiende finale de heenwedstrijd met 2-0.

Tegen Atalanta had Gattuso dus een ommekeer nodig, maar die kwam er niet. De doelpunten vielen allemaal in de tweede helft. Het festijn begon met Duván Zapata, die na zijn treffer razendsnel de gelijkmaker van Piotr Zielinski zag vallen. Daarna liep Atalanta uit naar een ruimere voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Robin Gosens en Luis Muriel zorgden voor de 2-1 en 3-1, waarna Napoli nog met een stuiptrekking kwam in de vorm van de aansluitingstreffer. Het was Gosens die een kwartier voor tijd de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte, maar dat bleef uiteindelijk zonder gevolgen. Cristian Romero kopte immers vier minuten na de 3-2 de vierde Atalanta-treffer binnen.

Door het resultaat in deze subtopperconfrontatie doet Atalanta uitstekende zaken in de Serie A, de club mag zich voorlopig de nummer vier van Italië noemen. Napoli moet het doen met een zevende plek.

De blik kan voor de ploeg met Hans Hateboer, Marten de Roon, Sam Lammers en Gosens nu op de eerste confrontatie met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League.


De fraaie treffer van Luis Muriel, met veertien treffers topscorer van Atalanta Bergamo

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Osimhen
Victor Osimhen viel in de wedstrijd tegen Atalanta uit en verliet per brancard het veld. Hij was in de slotminuut zijn bewustzijn verloren na een duel met Atalanta-verdediger Cristian Romero. Volgens Italiaanse media gaat het inmiddels beter met de aanvaller, die wel een rotseizoen beleeft. De zomeraanwinst heeft last gehad van veel blessureleed, raakte besmet met het coronavirus en scoorde nog maar twee keer voor Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.