Werner hijgt Lewandowski in de nek op kansloze middag voor Schreuder

Reacties

RB Leipzig blijft in het spoor van Bundesliga-koploper Borussia Mönchengladbach. De formatie van trainer Julian Nagelsmann bezorgde het 1899 Hoffenheim van Alfred Schreuder een tamelijk kansloze nederlaag. Timo Werner was opnieuw het goudhaantje van Leipzig.

Werner hijgt Lewandowski in de nek op kansloze middag voor Schreuder
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Voor Schreuder was het duel met Leipzig een weerzien met Julian Nagelsmann. De twee werkten eerder samen bij Hoffenheim, toen Schreuder assistent-trainer was van Nagelsmann. De oefenmeester stapte in de zomer over naar Leipzig, waarna Schreuder het roer overnam. Na een reeks goede wedstrijden buitenshuis kon de Nederlander zelfs al een record van Nagelsmann afpakken. Bij winst op Leipzig zou Hoffenheim vier uitduels op rij winnen in de Bundesliga en dat lukte de club nog nooit; Nagelsmann kwam vorig seizoen tot drie. Zijn ploeg stak zaterdag een stokje voor het plan van Schreuder.

Julian Nagelsmann en Alfred Schreuder begroeten elkaar voorafgaand aan RB Leipzig - 1899 Hoffenheim.
© Pro Shots
Julian Nagelsmann en Alfred Schreuder begroeten elkaar voorafgaand aan RB Leipzig - 1899 Hoffenheim.

Leipzig is dit seizoen een van de titelkandidaten, zeker nu Bayern München het regelmatig laat liggen. De Oost-Duitsers verloren dit seizoen pas twee keer en tegen Hoffenheim werd maar weer eens duidelijk hoe moeilijk het is om de club te verslaan. Waar de bezoekers meer de bal hadden, reeg Leipzig de kansen aaneen. Dat leverde na elf minuten al de openingstreffer op via Werner, die combineerde met Patrik Schick en de bal in het doel schoof. Er volgden nog mogelijkheden voor onder anderen Emil Forsberg, Dayot Upamecano en opnieuw Werner, maar bij rust stond het nog 1-0. Ook Hoffenheim kreeg de bal er via Ermin Bicakcic (naast) en Andrej Kramaric (paal) niet in.

Met een beetje hulp van Hoffenheim verdubbelde Leipzig in de tweede helft al vroeg de score. Na een overtreding van Stefan Posch ging de bal op de stip en dat buitenkansje werd verzilverd door Werner. De spits maakte daarmee zijn vijftiende Bundesliga-treffer van het seizoen en naderde Robert Lewandowski, die op zestien goals staat. Hoffenheim lukte het niet om er veel tegenover te zetten tegen Leipzig. Als de gasten al kansen kregen, belandde de bal niet eens tussen de palen.

In de slotfase werd het ook nog 3-0. Keeper Oliver Baumann had een antwoord op een poging van Christopher Nkunku, maar was kansloos op de rebound van Marcel Sabitzer. De Oostenrijker gaf seconden eerder al de steekpass op Nkunku. Pas daarna deed Hoffenheim iets terug, maar toen was het te laat. De rake kopbal van Bicakcic was er een voor de statistieken en tevens de eerste doelpoging van de bezoekers die tussen de palen belandde.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Clubtopscorer Wout Weghorst lukte het niet om VfL Wolfsburg een zege te bezorgen op bezoek bij SC Freiburg, een van de verrassingen van dit seizoen in de Bundesliga. Als er een ploeg recht had op de zege, was het die van trainer Christian Streich. De grote kansen waren echter op één hand te tellen in het Schwarzwald-Stadion. Christian Günter was bijvoorbeeld dichtbij, maar werkte de bal naast het doel. Toch werd er nog gescoord in Freiburg, vlak nadat Weghorst een grote kans naast had geschoten namens Wolfsburg. Jonathan Schmid legde aan voor een vrije trap en krulde de bal prachtig via de paal in het doel: 1-0.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Jeffrey Gouweleeuw stapte als winnaar van het veld na het Nederlandse onderonsje met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius, want FC Augsburg was te sterk voor FSV Mainz 05. De bezoekers kwamen via Levin Öztunali nog wel op voorsprong, maar gaven het daarna uit handen. Marco Richter tekende voor de gelijkmaker en na inmenging van de VAR ging de bal op de stip vanwege een overtreding op Ruben Vargas. Florian Niederlechner schoot raak voor 2-1.

Lees hier ook over de zege van Borussia Mönchengladbach op Bayern München:

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.