'Werkloze' Zlatan wordt mede-eigenaar van Hammarby IF

Reacties

Zlatan Ibrahimovic wordt mede-eigenaar van de Zweedse club Hammarby IF. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst als voetballer ligt.

'Werkloze' Zlatan wordt mede-eigenaar van Hammarby IF
© Pro Shots

De club kondigt aan dat Ibrahimovic een aandeel heeft genomen in AEG (Anschutz Entertainment Group), dat voor 49 procent eigenaar is van Hammarby.

Ibrahimovic vertrok onlangs bij LA Galaxy, dat ook eigendom is van AEG. De 38-jarige Zweed volgt 'zijn nieuwe club' op de voet 'Hammarby is een fantastische club met heel betrokken supporters en geniet respect in Stockholm en heel Zweden. Ik heb het altijd een mooie club gevonden en ben onder de indruk van wat de club op en naast het veld heeft bereikt de afgelopen jaren', luidt zijn eerste reactie op de clubsite.

Of de toekomst van Zlatan als voetballer ook bij de nummer drie van Zweden ligt, is niet helder. 'Dit is nog helemaal nieuw voor ons, maar het is erg opwindend', aldus Hammarby-voorzitter Richard von Yxkull, die naar Los Angeles afreisde voor een beraad met Zlatan. 'Dit voelt als goede timing, want we hebben ons de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en spelen volgend jaar in Europa. Wanneer een persoon als Zlatan Ibrahimovic dan naar de club komt, met zijn passie en winnaarsmentaliteit, voelt dat goed. Het is nog te vroeg om gedetailleerd te vertellen hoe Zlatan zijn steentje kan bijdragen aan Hammarby, maar het is duidelijk dat er veel potentie in deze samenwerking zit.'

Een terugkeer naar zijn vaderland lag aanvankelijk niet voor de hand. Zlatan leek op weg naar zijn oude werkgever AC Milan. De laatste keer dat de spits in Zweden speelde, was voor zijn Ajax-periode. Hij brak namelijk door op het hoogste niveau bij Malmö FF, de club uit zijn geboortestad.

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.