'Werkgroep Kunstgras' gaat nadenken over oplossing

Reacties

Een speciale 'Werkgroep Kunstgras' gaat de komende maanden werken aan een voorstel om de problematiek in Nederland aan te pakken. Tijdens de Vergadering Betaald Voetbal van komende maandag zal de werkgroep geformeerd worden.

'Werkgroep Kunstgras' gaat nadenken over oplossing

Het verzet tegen de kunstgrasmatten in Nederland groeit meer en meer. Zo was er zondag na het duel van Ajax bij VVV-Venlo volop kritiek op het Limburgse veld. De nieuwe werkgroep zal op 12 december met een uitgewerkt voorstel komen, hetgeen vervolgens ter stemming komt bij de 34 clubs.

'Het standpunt van veel voetbaltechnische mensen is inmiddels wel helder', stelt directeur Jacco Swart van de Eredivisie CV in het AD. 'De urgentie wordt meer dan ooit gevoeld. Zaak is nu eerst om een goede werkgroep te formeren, waarin alle betrokken partijen zich vertegenwoordigd zien', zo doelt hij op afgevaardigden van de clubs, de Centrale Spelersraad en de Coaches Betaald Voetbal. 'Vervolgens kan er snel gewerkt gaan worden aan een concreet voorstel.'

'Het is duidelijk dat niet elke club er hetzelfde instaat', vervolgt Swart. 'De kunst wordt om enerzijds de verschillende belangen serieus te nemen, maar ook het bredere belang van het Nederlandse voetbal te dienen. Daarbij zal het ook een geldkwestie worden, dat is bekend. De werkgroep zal diverse zaken in kaart moeten brengen om tot een oplossing te komen. Hoe ga je een eventuele verandering exact vormgeven? Hoe kijk je naar promotie en degradatie?' Uiteindelijk zal een twee derde meerderheid nodig zijn om daadwerkelijk het licentie-reglement aan te passen.

Tijdens de genoemde vergadering zal voormalig Heracles-voorzitter Jan Smit officieel benoemd worden tot voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB. De preses koos in Almelo voor een kunstgrasveld, maar liet al weten zijn Heracles-pet af te kunnen zetten. Beoogd directeur betaald voetbal Eric Gudde is op zijn beurt altijd een tegenstander geweest van kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.