Huntelaar laakt kunstgras VVV: 'Je voeten branden gewoon weg'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar was zondag goud waard als invaller voor Ajax. Met een assist op Donny van de Beek had de spits een groot aandeel in de 0-1 en de uiteindelijke 0-2 zege. Huntelaar was blij met zijn invalbeurt en de punten, maar minder content met het kunstgras van VVV-Venlo.

Huntelaar laakt kunstgras VVV: 'Je voeten branden gewoon weg'

'Je voeten branden gewoon weg aan de onderkant', mopperde Huntelaar. 'Ik ben geen voorstander van kunstgras. Het is veel te warm en de bal rolt gewoon niet. Als je een steekpass wil geven moet je bijna schieten. Maar je moet het er maar mee doen, alleen de KNVB kan er iets aan veranderen.'

Huntelaar verving Mitchell Dijks in de rust bij Ajax en nam de Amsterdammers direct op sleeptouw. De Amsterdammers speelden een zeer zwakke eerst helft. 'In de tweede helft zag je meer wil bij ons team en dan win je hem uiteindelijk ook. Verdiend, want we kregen het niet in ons schoot geworpen.'

Tekst gaat verder na het audiofragment

'Wissels Keizer hadden een zeer positief effect op het spel van Ajax'

'Het grote verschil met de eerste helft was dat we de duels gingen winnen en als team lieten zien dat we er waren. In de eerste helft was dat minder, misschien was dat wel wat teleurstelling. Na rust hebben we dat hersteld', vervolgde Huntelaar, die niet vindt dat hij extra strijd brengt bij Ajax. 'Het begint bij inzet. Dat kan niet alleen ik, dat kan iedereen.'

'Als het niet loopt moet je in ieder geval passie en strijd tonen. Dan win je hem ook, zo zie je vandaag. We hebben deze wedstrijd goed gewonnen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Dit is heel belangrijk. Als je uit zo'n teleurstelling komt, is het belangrijk dat je weer een beetje in de winning mood kan komen', besloot Huntelaar tegen FOX Sports.

Ook Matthijs de Ligt baalde van het kunstgras.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.