Wereldkampioen Frankrijk met alle WK-sterren tegen Oranje

Reacties

Bondscoach Didier Deschamps heeft de selectie van Frankrijk voor de wedstrijden in de Nations League tegen Duitsland (6 september) en Oranje (9 september) bekendgemaakt. Van de 23 spelers die wereldkampioen werden in Rusland, ontbreekt alleen Steve Mandanda.

Wereldkampioen Frankrijk met alle WK-sterren tegen Oranje

In plaats van de 33-jarige Mandanda, op het WK reservedoelman van Les Bleus en eerste keeper van Olympique Marseille, is Benoît Costil (Girondins Bordeaux) bij de selectie gehaald. Verder zijn alle sterren van het WK van eerder deze zomer er gewoon weer bij. Frankrijk treedt in zijn eerste duels als regerend wereldkampioen dus op volle oorlogssterkte aan.

Bondscoach Ronald Koeman keek in gesprek met VI al uit naar de komende interlandperiode. 'Eerst de oefenwedstrijd tegen Peru en het afscheid van Wesley Sneijder dat-ie verdient. En daarna wacht in Parijs wereldkampioen Frankrijk. Dat is toch mooi? Een ideaal meetmoment om te zien waar we staan, hoe ver we zijn of nog níét zijn. Dat zullen we snel genoeg weten.'

Koeman maakte vorige week al zijn voorselectie bekend voor het Nations League-duel met Frankrijk in het Stade de France in Saint-Denis en het oefenduel in de Johan Cruijff Arena met Peru (6 september), dat tevens geldt als afscheidswedstrijd van recordinternational Sneijder. Morgen (vrijdag) wordt de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo werkt de Nations League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.