Wereldkampioen Frankrijk lijdt verder in Kiev

Reacties

Oekraïne heeft Frankrijk zaterdag op de volgende tegenvaller getrakteerd. Het WK-kwalificatieduel in Kiev bleef zonder winnaar.

Wereldkampioen Frankrijk lijdt verder in Kiev
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Frankrijk beleeft sportief mindere tijden. De druk op bondscoach Didier Deschamps groeide na het tegenvallende EK en de nog weinig voortvarende WK-kwalificatie. Een succes in en tegen Oekraïne was dan ook meer dan welkom voor Les Bleus.

De plaats van handeling was Frankrijk niet gunstig gezind. De laatste vier duels die Frankrijk speelde in Kiev werden niet gewonnen. Ook dit keer pakten er voor de Fransen donkere wolken samen boven de Oekraïense hoofdstad. Op slag van rust knalde Mykola Shaparenko van net buiten het strafschopgebied de bal kiezelhard langs Hugo Lloris (archieffoto).

Het duurde niet lang in de tweede helft voordat Frankrijk de schade had gerepareerd. Na een voorzet van Kingsley Coman ging Adrien Rabiot het luchtduel aan, waarna de bal pardoes voor de voeten van Anthony Martial viel. De aanvaller van Manchester United duwde van dichtbij de bal over de doellijn; 1-1. Het was zijn eerste interlandgoal na vijf jaar droogstaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Frankrijk, dat aantrad zonder de geblesseerde Kylian Mbappé, kwam na ruim een uur Karim Benzema binnen de lijnen om de volgende teleurstelling te voorkomen. De entree van de spits van Real Madrid had niet het gewenste effect. Les Bleus moesten na de remise tegen Bosnië-Herzegovina andermaal genoegen nemen met een punt.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep D WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
5
3
0
18-3
+15
18
2
Oekraïne
8
2
6
0
11-8
+3
12
3
Finland
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Bosnië-Herzegovina
8
1
4
3
9-12
-3
7
5
Kazachstan
8
0
3
5
5-20
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.