Werder Bremen wint met negen man van HSV

Hamburger SV kan plaatsing voor de Champions League uit het hoofd zetten. Tegen concurrent Werder Bremen, dat de wedstrijd met negen man moest uitspelen, werd verloren. 1. FC Nürnberg boekte een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie.

Hamburger SV-Werder Bremen 0-1In een harde wedstrijd met weinig kansen won de gelukkigste ploeg. HSV had in het eerste half uur het beste van het spel, maar creëerde nauwelijks kansen. Werder Bremen hanteerde vervolgens de botte bijl en moest in korte tijd vier gele kaarten incasseren, waarvan één voor doelman Tim Wiese die Ivica Olic velde met een karatetrap.

Ook in de tweede helft bleef Bremen grossieren in overtredingen. Frank Baumann moest met een geel-rode kaart van het veld na twee overtredingen op Rafael van der Vaart. In de slotfase moest Jurica Vranjes inrukken met direct rood na een opstootje met Timothee Atouba.

Met elf tegen elf waren de gasten nog wel schitterend op voorsprong gekomen. Markus Rosenberg schermde de bal goed af en legde af of Hugo Almeida die de bal met rechts prachtig in de dak van het doel schoot. Doordat Bremen de voorsprong vasthield, plaatste het zich voor Champions League-voetbal. HSV moet in de resterende twee duels UEFA Cup-voetbal veiligstellen.

Bayer Leverkusen-Hertha BSC 1-2Bayer Leverkusen liet de kans liggen in te lopen op HSV door thuis te verliezen van Hertha BSC. De thuisclub was wel iets beter, maar de gasten uit Berlijn plaatsten een aantal goede counters. Uit een daarvan zorgde Marko Pantelic voor 0-1. Uit een strafschop zorgde Sofian Chahed voor 0-2. Verder dan de aansluitingstreffer van Lukas Sinkiewicz in de laatste minuut kwam Leverkusen niet.

Bayern München-Arminia Bielefeld 2-0Kampioen Bayern München bevestigde zijn status tegen Arminia Bielefeld, al kwam de ploeg van Mark van Bommel stroef op gang. Bielefeld kreeg twee grote kansen, maar nadat die waren gemist, sloeg Franck Ribéry toe in de eerste de beste tegenaanval. De Fransman stond vlak na de rust ook aan de basis van de 2-0 van Lukas Podolski.

1. FC Nürnberg-MSV Duisburg 2-0Michael Lamey verloor met MSV Duisburg op bezoek bij concurrent Nürnberg en moet vrezen voor degradatie. De gasten begonnen slordig en keken na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Angelos Charisteas stond na een inworp helemaal vrij en zette Nürnberg op voorsprong. Javier Pinola zorgde met een afstandsschot voor 2-0, nadat Jan Koller de bal had teruggelegd.