Werder Bremen overleeft vervolg doelpuntenreeks Haaland

Reacties

Erling Haaland heeft niet kunnen voorkomen dat Borussia Dortmund werd uitgeschakeld door Werder Bremen in de strijd om de DFB Pokal.

Werder Bremen overleeft vervolg doelpuntenreeks Haaland
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
3 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Bij Borussia Dortmund vervult Haaland de laatste weken een hoofdrol. De Noorse spits staat dankzij zijn ongekende trefzekerheid sinds zijn transfer naar Duitsland vol in de schijnwerpers. Trainer Lucien Favre achtte het desondanks raadzaam Haaland voor het bekerduel met Werder op de bank te laten beginnen.

Na 45 minuten werd toch een beroep gedaan op Haaland. Het in de Bundesliga worstelende Werder Bremen had door goals van Leonardo Bittencourt en Davie Selke een voorschot genomen op een plaats bij de laatste acht.

Haaland, die bij zijn debuut tegen FC Ausburg de redder in nood werd met een hattrick, maakte zich op voor weer een heldenrol. In de 67ste minuut tekende hij voor de aansluitingstreffer, zijn achtste goal in zijn vierde BVB-duel.

Het bleek echter niet de eerste stap op weg naar een nieuwe ontsnapping. Werder kwam namelijk enkele minuten later met het antwoord. De goal van Milot Rashica na een snelle counter bleek uiteindelijk net genoeg voor het bekersucces. BVB kwam niet verder dan een schitterende treffer van de zeventienjarige Amerikaan Giovanni Reyna en een spannende slotfase, waarin een penaltyclaim ook na VAR van de hand werd gewezen en Haaland in blessuretijd door een fraaie reflex van doelman Pavlenka de 3-3 werd onthouden.

Andere uitslagen:

1. FC Kaiserslautern
1. FC Kaiserslautern
2 - 5
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.