Dortmund stapelverliefd op weergaloze Haaland: 'Hij is super'

Erling Braut Haaland is pas een paar weken speler van Borussia Dortmund, maar maakt al grote indruk. Op supporters, tegenstanders, neutrale kijkers én zijn ploeggenoten. De negentienjarige Noor blijft zelf koel onder alle loftuitingen.

Borussia Dortmund
5 - 0
Union Berlin

De start van Haaland bij BVB is ronduit ongelooflijk. Sinds zijn komst in de winterstop scoorde de jonge Noor in drie competitieduels al zeven keer. Sterker nog: daar had hij slechts 136 minuten voor nodig, wat neerkomt op één doelpunt per negentien minuten. Bij zijn debuut tegen FC Augsburg (3-5 winst) viel hij in de 56ste minuut in en maakte hij er drie, tegen 1. FC Köln (5-1 winst) maakte hij in de 65ste minuut zijn entree en scoorde hij nog tweemaal, waarna hij tegen Union Berlin (5-0 winst) in de 77ste minuut werd gewisseld, op het moment dat hij er al twee in had liggen.

Ongekende cijfers, maar de koele kikker laat zich niet van de wijs brengen. 'Het was lekker om voor het eerst in de basis te beginnen, maar wel heel moeilijk', zo sprak hij na afloop tegenover de camera van Sky. 'Ik moet nog wat fitter worden, dat klopt. Maar dat zal wel komen, naarmate ik meer wedstrijden speel. Ik voel me goed, ben goed opgevangen en heb geen aanpassingsproblemen. Daarnaast begrijpen we elkaar op het veld, dat heb je vandaag wel kunnen zien.'

Ook zijn ploeggenoot Julian Brandt ziet dat Haaland zich razendsnel thuis voelt. 'Dat is een kwaliteit van hem, een van de vele', zo is hij lovend. 'Je kunt zeggen: Doelpunten maken is relatief makkelijk, hij hoeft alleen maar de ballen erin te schieten. Maar los daarvan past hij ook gewoon uitstekend in ons team. Hij is super en doet het geweldig. Dat is fantastisch voor ons en voor hem.'