Haaland schrijft historie bij doelpuntenmachine Dortmund

Reacties

Bayern München heeft zaterdag zijn zesde overwinning op rij geboekt in de Bundesliga. Der Rekordmeister won eenvoudig van FSV Mainz 05. Borussia Dortmund blijft de concurrent volgen.

Haaland schrijft historie bij doelpuntenmachine Dortmund
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
1 - 3
Bayern München
Bayern München

Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius hadden een basisplaats bij de thuisploeg, Deadline Day-aanwinst Jeffrey Bruma begon op de bank. Mainz verloor zijn laatste drie duels en begon ook hopeloos aan de wedstrijd tegen Bayern, dat binnen een half uur al op een 0-3 voorsprong stond. Robert Lewandowski opende de score door een voorzet van Benjamin Pavard binnen te knikken.

Het was alweer de 22ste Bundesliga-treffer in twintig duels voor de Pool. Thomas Müller maakt er al snel 0-2 van, maar de mooiste goal van de middag kwam op naam van Thiago Alcântara. De Spanjaard danste door de defensie van de thuisploeg heen en rondde kundig af: 0-3. St. Juste redde vervolgens nog de eer voor Mainz door via Leon Goretzka de 1-3 binnen te koppen.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
5 - 0
Union Berlin
Union Berlin

Dortmund is al weken in de ban van supertalent Ering Braut Haaland, die in zijn eerste twee invalbeurten voor BVB liefst vijf keer scoorde. Tegen promovendus Union Berlin mocht hij het voor het eerst vanaf de aftrap laten zien. Nadat Jadon Sancho de gastheren op voorsprong had gezet was het de beurt aan de Noorse spits: hij werkte een voorzet van Julian Brandt van dichtbij binnen: 2-0.

Via een strafschop van Marco Reus en een intikker van Axel Witsel liep Dortmund verder uit, maar het slotakkoord was natuurlijk weer voor Haaland. Na een hakje van Brandt nam hij het doel van de thuisploeg onder vuur. Doelman Rafal Gikiewicz zag er niet goed uit en moest voor de vijfde keer vissen. Voor Haaland was het zijn zevende Bundesliga-doelpunt in 136 speelminuten. Hij is de eerste speler in de historie van de Bundesliga die zeven keer scoort in zijn eerste drie wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Werder Bremen maakt een zeer moeizaam seizoen door, maar leek op bezoek bij Augsburg op een zeer welkome zege af te stevenen. Tin Jedvaj had de bezoekers met een eigen doelpunt namelijk op voorsprong gezet. Door treffers van Florian Niederlechner en Ruben Vargas trok de thuisploeg echter alsnog aan het langste eind. Davy Klaassen en consorten blijven daardoor hangen op de zestiende plaats.

Overige uitslag


Za 1 feb. 2020

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.