Wenger legt Lacazette druk op: 'Ibrahimovic kon het ook'

Reacties

Arsenal opent het Premier League-seizoen vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Leicester City. Manager Arsène Wenger verwacht veel van zijn nieuwe aanvalsleider Alexandre Lacazette en baseert zich daarbij op de prestaties van Zlatan Ibrahimovic voor Manchester United.

Wenger legt Lacazette druk op: 'Ibrahimovic kon het ook'

Lacazette arriveerde deze zomer voor 53 miljoen euro in het Emirates Stadium en is daarmee de duurste aankoop in de clubhistorie. Arsenal heeft dan ook niet voor niets zoveel geld betaald voor de 26-jarige Fransman. Wenger denkt dat de voormalig spits van Olympique Lyon geknipt is voor het voetbal dat hij zijn ploeg doorgaans laat spelen.

'Wat Lacazette betreft is het heel eenvoudig', zei Wenger tegen Sky Sports in aanloop naar de competitiestart. 'Hij is een intelligente voetballer die zich onze speelwijze snel eigen kan maken, omdat ons voetbal gebaseerd is op beweeglijkheid en techniek', vertelde Le Professeur, die in Lacazette alweer zijn 29ste landgenoot verwelkomde bij de club.

'En dan hebben we het nog niet over zijn effectiviteit gehad. In Frankrijk scoorde hij gemiddeld één keer per tachtig minuten (Lacazette scoorde afgelopen seizoen 28 keer in 30 competitieduels, één keer per 86 minuten, red.). Als hij dat moyenne kan vasthouden, zou dat voor ons ideaal zijn. Dat zou ons een doelpunt per wedstrijd garanderen.'

Zlatan Ibrahimovic scoorde afgelopen seizoen 28 keer voor Manchester United in officiële duels, nadat hij bij Paris Saint-Germain in vier seizoenen goed was geweest voor 156 treffers.
Zlatan Ibrahimovic scoorde afgelopen seizoen 28 keer voor Manchester United in officiële duels, nadat hij bij Paris Saint-Germain in vier seizoenen goed was geweest voor 156 treffers.

Wenger weet dat het geen garantie is dat Lacazette ook zo makkelijk scoort in de Premier League, maar heeft goede hoop. 'Je zou kunnen zeggen dat Ibrahimovic na zijn komst naar Engeland een vergelijkbaar aantal doelpunten maakte als in Frankrijk, dus dat is zeker een doel dat Lacazette voor zichzelf moet stellen.'

Transfers
Wenger sluit niet uit dat er in de laatste weken van de transfermarkt nog wat gebeurt bij Arsenal, temeer omdat hij momenteel 33 spelers in zijn selectie heeft. Daarmee verkeert hij momenteel in een heel andere situatie dan Chelsea-manager Antonio Conte, die juist klaagt over zijn te smalle selectie.

'Ja, hij heeft inderdaad het tegenovergestelde probleem. Maar als je kijkt naar hoeveel spelers er zijn verhuurd, kunnen ze er ook een paar terughalen', aldus Wenger, die dus niet al te veel medelijden heeft met zijn Italiaanse collega. 'Ik heb sympathie voor hem, maar heb ik medelijden met Chelsea omdat ze niet genoeg spelers hebben? Nee.'

Aftellen tot Premier League-start: vooruitblik op strijd der giganten
'Pijnlijke constatering dat selectie Arsenal niet in evenwicht is'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.