Wenger erkent paniekaankoop: 'Het was Källström of niets'

Reacties

Arsène Wenger heeft na afloop van de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace erkend dat de van Spartak Moskou gehuurde Kim Källström al geblesseerd was toen Arsenal besloot hem vlak voor het sluiten van de transfermarkt aan te trekken. De manager vond echter dat hij geen andere keus had.

Wenger erkent paniekaankoop: 'Het was Källström of niets'

'We moeten de waarheid over dit verhaal naar buiten brengen. Twee dagen voor hij zich bij ons meldde was hij al op zijn rug gevallen', vertelde Wenger over de 31-jarige Zweedse middenvelder, die pas over ruim een maand in actie kan komen om de problemen op de door blessures en schorsingen uitgedunde middenlinie van The Gunners te verhelpen.

Tijdens de medische keuring kwam aan het licht dat Källström niet volledig fit was, maar Wenger vond dat geen reden de ex-speler van Olympique Lyon niet te contracteren. 'Allereerst is het heel moeilijk om een speler van dergelijke statuur aan te trekken. Natuurlijk is het wel in me opgekomen om de deal af te blazen. Dat had ik ook zeker gedaan als we nog tijd hadden om een andere speler te halen. Maar nu was het een kwestie van hem halen of helemaal niemand.'

Dat Källström voorlopig niet inzetbaar is, kost Arsenal in ieder geval geen bakken met geld. Zijn eigenlijke werkgever Spartak betaalt mee zolang de Zweed niet inzetbaar is. Dat dat nog circa zes weken (in Zweden wordt zelfs langer geopperd) duurt, vindt Wenger niet zo van belang. 'Er komt nog een periode aan met heel veel wedstrijden. En onze middenvelders hebben al veel last gehad van blessures. Het zou zomaar kunnen dat hij helemaal niet speelt, maar voor hetzelfde geld maakt hij een belangrijke goal.'

Last minute
Het is niet de eerste keer dat Wenger en Arsenal de wenkbrauwen doen fronsen met een dergelijke paniekaankoop. Aan het eind van de transferzomer van 2011 zorgden de last minute-transfers van Mikel Arteta, Yossi Benayoun, Per Mertesacker en Chu-Young Park voor veel kritiek op het aankoopbeleid van The Gunners. Arteta en Mertesacker hebben het tegendeel inmiddels bewezen. Zij zijn beiden uitgegroeid tot steunpilaren van de Engelse koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.