Welkome financiële injectie Feyenoord door 'baanbrekende' docudeal

Reacties

Feyenoord en The Walt Disney Company hebben dinsdag officieel bekendgemaakt dat er een documentaire over de club gaat verschijnen op het platform Disney+. Er wordt al sinds het begin van het seizoen gefilmd en de Rotterdamse club wil alle deuren openen voor supporters. Feyenoord spreekt van een baanbrekende documentaire en een Nederlandse primeur.

Welkome financiële injectie Feyenoord door 'baanbrekende' docudeal
© Pro Shots

Het nieuws dat er een documentaire over Feyenoord ging komen was al even bekend. In september meldde VI de miljoenendeal tussen de club en Disney al. 'Dit past perfect bij onze ambitie om de uitstraling en impact van Feyenoord te vergroten. Feyenoord wil een open en transparante club zijn en dit is daarvan het ultieme bewijs', vertelt commercieel directeur Joris van Dijk op de clubsite van Feyenoord.

'De berichten over de serie circuleerden al even, maar we zijn blij dat The Walt Disney Company het nieuws nu officieel naar buiten heeft gebracht. Het is voor ons een belangrijke stap om samen met een internationale partner als Disney al onze supporters een unieke blik op het reilen en zeilen van onze prachtige club te kunnen geven. Bovendien zorgt de samenwerking voor een belangrijke financiële injectie, die meer dan welkom is op dit moment.'

Volgens Feyenoord is het een Nederlandse primeur dat er een serie op een groot internationaal videoplatform wordt uitgezonden. Tevens zijn de Rotterdammers de eerste Europese voetbalclub waarover Disney een documentaire maakt. De serie bestaat uit acht afleveringen, maar het is nog niet bekend wanneer die te zien zullen zijn. De serie wordt geplaatst op het Disney-onderdeel STAR, dat op 23 februari wordt gelanceerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.