Welkom in het topvoetbal: Franse groeibriljant (17) na kwartier gewisseld

Reacties

Désiré Doué staat in Frankrijk te boek als een van de grootste talenten van het land. Toch gaat het de zeventienjarige niet alleen maar voor de wind. De middenvelder van Stade Rennais kreeg een flinke domper te verwerken.

Welkom in het topvoetbal: Franse groeibriljant (17) na kwartier gewisseld
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 1
Rennes
Rennes

Op bezoek bij Olympique Lyonnais leerde Doué de wetten van het betaalde voetbal. Twintig minuten voor tijd mocht de tiener invallen, kort nadat zijn ploeg op achterstand was gekomen. Trainer Bruno Génésio was echter allesbehalve blij met de inbreng van de Fransman.

Wat voor opdracht Doué kreeg, is niet duidelijk. Dat hij de afspraken niet nakwam wel. Génésio haalde de piepjonge groeibriljant namelijk nog voor het eindsignaal weer naar de kant. 'Sommige dingen moeten sneller opgepikt worden. Als je één keer iets moet herhalen is dat prima, maar een tweede keer is al te veel.'

Geen blessure, geen tactische overwegingen, maar een keuze uit ontevredenheid. De oefenmeester leerde Doué een bikkelharde les, legde hij uit voor de camera's van Amazon Prime Video Sport. 'Het betekent zeker niet dat hij geen geweldige carrière tegemoet gaat of dat ik geen vertrouwen in hem heb. Hij moet gewoon sneller leren.' Voor Stade Rennais waren de druiven sowieso zuur, want het verloor de strijd met een directe concurrent.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.