Welkom in Amerika: finale Gold Cup mogelijk decor van presentatie Messi

Reacties

Lionel Messi strijkt op korte termijn in de MLS neer. De Argentijnse wereldkampioen tekende een contract bij Inter Miami FC. Naar verwachting wordt hij snel op typisch Amerikaanse wijze gepresenteerd.

Welkom in Amerika: finale Gold Cup mogelijk decor van presentatie Messi
© Pro Shots

In Amerika is men druk bezig de presentatie van Messi te arrangeren. Volgens The Athletic zou die presentatie komende zondag al plaats kunnen vinden. De MLS is namelijk in gesprek met diverse partijen, zoals de CONCACAF, uitzendgemachtigde FOX en Univision, om de finale van de Gold Cup als podium te gebruiken. Messi’s nieuwe werkgever Inter Miami kondigde al een groots evenement aan wat zondagavond plaats zal vinden.

Inter Miami bestempelde de ingelaste activiteit als ‘opwindend entertainment’, zonder daarbij de naam van Messi te vermelden. Wel worden toespraken op het veld van het eigen stadion aangekondigd. Tijdens de rust van de finale van de Gold Cup, die in Los Angeles afgewerkt wordt, zal de televisiekijker over moeten schakelen naar de opkomst van Messi.

FOX en Univision proberen om beide activiteiten te combineren tot een grote show. De MLS werkt daar graag aan mee, omdat het zo de impact van de entree van Messi drastisch denkt te vergroten. De partijen lijken elkaar snel te vinden, waardoor het spektakel er van lijkt te gaan komen, meldt The Athletic.

Dinsdag lijkt Messi al in Miami te arriveren. Daar wacht eerst de officiële aankondiging van zijn transfer naar de MLS. Zondag moet de officiële presentatie voor miljoenen televisiekijkers in de Verenigde Staten volgen.

In de Gold Cup speelt de VS zelf nog de halve finale tegen Panama. In de andere halve finale neemt Mexico het op tegen Jamaica.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.