Weidenfeller verlengt contract in Dortmund met drie jaar

Roman Weidenfeller heeft zijn contract bij Borussia Dortmund verlengd tot de zomer van 2016. De doelman van de Champions League-finalist is bezig aan zijn elfde seizoen bij Die Borussen.

Weidenfeller verlengt contract in Dortmund met drie jaar

'We zijn erg blij dat Roman langer bij ons blijft', aldus technisch directeur Michael Zorc in gesprek met Sport1. 'Hij is een uitzonderlijk sterke doelman die een belangrijke rol heeft gespeeld in het bereiken van de Champions League-finale en de titels van 2011 en 2012.'

De 32-jarige Weidenfeller kwam in de zomer van 2002 over van 1. FC Kaiserslautern en speelde sindsdien 282 competitiewedstrijden namens de huidige nummer twee van de Bundesliga. Op 25 mei staat de ervaren sluitpost voor de grootste wedstrijd uit zijn carrière.

Op Wembley treft de ploeg van trainer Jürgen Klopp Bayern München, de kampioen van Duitsland. Zowel Dortmund als Bayern rekende in de halve finale van de Champions League af met een Spaanse grootmacht. Over twee wedstrijden bleek Dortmund de betere tegen Real Madrid, terwijl Bayern weinig heel liet van Barcelona.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen