Weghorst loodst AZ met hattrick langs Club Brugge

Reacties

AZ heeft zich knap hersteld van de oefennederlaag tegen Olympiakos (0-2). Tegen Club Brugge, waar veel bekenden hun opwachting maakten, werd het 1-3. Wout Weghorst was namens de Eredivisionist erg belangrijk met een hattrick.

Weghorst loodst AZ met hattrick langs Club Brugge

AZ begon aan het duel met de Belgen in wat voor een groot gedeelte de basisopstelling voor komend seizoen lijkt. Marco Bizot nam zijn plek onder de lat in, terwijl Ron Vlaar en Stijn Wuytens het centrum vormden. Voorin kreeg Calvin Stengs samen met Weghorst en Alireza Jahanbakhsh de kans vanaf de aftrap. Bij Club Brugge veel voormalig spelers uit de Eredivisie. Stefano Denswil (Ajax), Marvelous Nakamba (Vitesse), Ruud Vormer (AZ/Roda JC/Feyenoord) en Anthony Limbombe (NEC) startten in de basis.

Al na vier minuten kwam Club Brugge op voorsprong. Limbombe tikte raak uit een voorzet. In zijn tijd bij NEC maakte de jarige aanvaller ook al drie goals tegen de Alkmaarders. AZ werd na de openingstreffer sterker, maar het spel bleef ook op en neer golven. Vanaf de stip kwam de ploeg uit Noord-Holland vervolgens op gelijke hoogte, Weghorst faalde in de 27ste minuut niet vanaf elf meter.

AZ presteerde wisselvallig in de oefenwedstrijden tegen profclubs. Zo werd begin juli Oleksandria uit Oekraïne met 3-1 opzij gezet, maar tegen Olympiakos werd deze week verloren. In de tweede helft ging het beter bij AZ en liep de Eredivisionist uit. Twintig minuten voor tijd maakte Weghorst kort achter elkaar twee goals, één intikker en een schot laag in de hoek. Na zijn hattrick werd Weghorst naar de kant gehaald en werd er niet meer gescoord.

Er breekt voor AZ nu een kleine rustperiode aan in de voorbereiding. 26 juli wacht de eerstvolgende oefenwedstrijd van de Alkmaarders, de ploeg ontvangt dan Málaga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.