Weghorst kan met eretitel in voetsporen De Bruyne treden

Reacties

Wout Weghorst is een van de vier genomineerden voor de titel van beste voetballer van het jaar van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De Nederlandse spits kan daarmee de eerste voetballer van VfL Wolfsburg worden die de prijs wint sinds Kevin De Bruyne in 2015.

Weghorst kan met eretitel in voetsporen De Bruyne treden

Met twaalf goals in 27 Bundesliga-wedstrijden mag Weghorst zich in zijn eerste seizoen meteen clubtopscorer van VfL Wolfsburg noemen. Acclimatiseren na zijn overstap van AZ afgelopen zomer heeft dan ook niet lang geduurd voor de 26-jarige spits. De nominatie van beste voetballer van het jaar uit Nedersaksen komt daarmee niet uit de lucht vallen.

De prijs van beste voetballer in de deelstaat Nedersaksen wordt sinds 1991 uitgereikt door de NFV (Niedersächsischer Fussballverband, red.). Weghorst kan de achtste speler worden die namens VfL Wolfsburg de prijs in de wacht sleept. In 2015 kreeg De Bruyne de prijs, in 2010 Edin Dzeko. Alleen Hannover 96 zag vaker een speler verkozen worden (dertien keer).

Weghorst kan in een fraai rijtje namen komen als hij zijn drie concurrenten van zich af weet te schudden. De concurrentie wordt gevormd door Hannover 96-doelman Michael Esser, VfL Osnabrück-doelman Nils Körber en Ewa Pajor, topscorer van de VfL Wolfsburg-vrouwen. Tot 15 april kunnen journalisten uit Nedersaksen nog hun stem uitbrengen.

Niedersachsenderby
Weghorst en consorten nemen het zaterdag (15.30 uur) in de Niedersachsenderby op tegen hekkensluiter Hannover 96. De Wölfe zijn zelf met een achtste plek in de Bundesliga nog in de strijd verwikkeld om de Europese tickets. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.