Weghorst: 'Hebben het weleens over Nederland en de absolute wil om te winnen...'

Reacties

Wout Weghorst is van mening dat het Nederlands elftal het beeld van 'mooi voetbal' moet laten varen. Het duel met Italië was voor hem de bevestiging dat er meer nodig is om tot resultaat te komen.

Weghorst: 'Hebben het weleens over Nederland en de absolute wil om te winnen...'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Italië
Italië

Weghorst werd in de slotfase ingebracht om oorlog te maken en de gelijkmaker te forceren. De spits wil dat zijn medespelers beseffen dat alles uit de kast gehaald moet worden om tot resultaat te komen. 'Ik denk dat we te allen tijde veeleisend moeten zijn en het maximale eruit willen halen als je een resultaat wil halen, iedere wedstrijd. Daar zul je tot het gaatje voor moeten gaan. We hebben het wel eens over Nederland en de absolute wil om te winnen...', zegt Weghorst bij de NOS.

'Een tandje erbij? Ja, als je het zo ziet moeten we goed beseffen hoe je in het hedendaagse voetbal tot een resultaat komt. Dat hoeft niet altijd met mooi voetbal en op een fraaie, frivole manier. Natuurlijk vind je het belangrijk om goed en mooi voetbal te spelen, maar het gaat maar om één ding en dat is resultaat halen en niet om het mooiste voetbal. Je moet kijken naar welke manier het beste bij je past', zegt Weghorst in stevige taal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.