Weghorst dendert 12 dagen na sensationeel Oranje-optreden meteen door

Reacties

Wout Weghorst heeft twaalf dagen na zijn twee doelpunten tegen Argentinië bij zijn rentree in het clubvoetbal direct weer van zich laten horen. De spits van Besiktas was woensdagavond trefzeker in een bekerduel. En wederom vlak voor tijd.

Weghorst dendert 12 dagen na sensationeel Oranje-optreden meteen door
© A Spor
Beşiktaş
Beşiktaş
4 - 2
Şanlıurfaspor
Şanlıurfaspor

Derdedivisionist Sanliurfspor bezorgde de Turkse topclub een hele vervelende avond. Na een kwartier stonden de gasten zelfs brutaal op voorsprong. Sterker, Kemal Ruzgar verraste de defensie van Besiktas tot twee keer toe, waardoor al vroeg in het duel een stunt in de lucht hing.

Het was voor oefenmeester Senol Günes reden tot ingrijpen. De trainer haalde al na een half uur ervaren sterspelers Atiba Hutchinson en Dele Alli naar de kant en voerde twee pijnlijke wissels toe. Het duo werd uitgejoeld en getrakteerd op een luid fluitconcert.

Uiteindelijk werd in de rust ook Weghorst in de ploeg gebracht. En de Nederlander was mede verantwoordelijk voor de wederopstanding. Al was het aanvankelijk Cenk Tosun die met twee treffers de wedstrijd terug in evenwicht bracht. Kevin N'Koudou trok de stand in het scorebord in het voordeel van Besiktas.

Weghorst, twaalf dagen eerder dus twee keer trefzeker tegen latere wereldkampioen Argentinië, toonde zich in de slotfase opnieuw messcherp. De Tukker kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en gooide de wedstrijd in het slot. Daardoor bekert Besiktas na een dramatische eerste helft alsnog verder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.