Weghorst deelt nieuwe dreun uit aan Klaassen en dolend Werder

Reacties

VfL Wolfsburg heeft dankzij Wout Weghorst de uitwedstrijd bij Werder Bremen gewonnen. Bij de club van Davy Klaassen worden de problemen bij de degradatiestrijd in de Bundesliga nu wel erg groot.

Weghorst deelt nieuwe dreun uit aan Klaassen en dolend Werder
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
0 - 1
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Voor neutrale toeschouwers die plannen hadden voor een bezoek aan het Weserstadion was het een meevaller dat er geen supporters welkom waren zondagmiddag. Die voetballiefhebbers bleef een vervelende middag bespaard. Zo pover was de wedstrijd tussen de degradatiekandidaat en de subtopper. Zowel Klaassen als Weghorst had een basisplaats.

Het was Weghorst die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Na een goede actie verscheen de Wolfsburg-spits in de dertiende minuut alleen voor Jiri Pavlenka. De inzet met buitenkant rechts was echter niet goed genoeg om de doelman te kloppen. Pavlenka beleefde verder een rustige wedstrijd, net als collega Koen Casteels aan de overkant. In het regenachtige Bremen was het spel van beide ploegen ongekend slordig, er waren amper kansen. Zo leek het 0-0 te worden.

Eén goede uitbraak van Wolfsburg in de slotfase bleek echter genoeg om het verschil te maken. Felix Klaus gaf vanaf de rechterflank goed voor richting Weghorst en de goalgetter kopte van dichtbij raak in de verre hoek. Voor Weghorst was de 0-1 al zijn twaalfde goal van het seizoen in de Bundesliga. Het was bovendien een belangrijk doelpunt, want Wolfsburg heeft als nummer zes van Duitsland nu een marge van twee punten ten opzichte van concurrent 1899 Hoffenheim bij de strijd om het laatste Europese ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Werder kan men alleen maar dromen van Europees voetbal. De club vecht voor het voortbestaan in de Bundesliga en de tijd dringt. De ploeg met Klaassen, die in de slotfase werd gewisseld, staat zeventiende en heeft nog vier speelrondes om concurrent Fortuna Düsseldorf in te halen. Als Werder zestiende wordt, heeft het in ieder geval nog de kans om via een play-off degradatie te ontlopen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
FC Augsburg
34
9
9
16
45-63
-18
36
16
Werder Bremen
34
8
7
19
42-69
-27
31
17
Fortuna Düsseldorf
34
6
12
16
36-67
-31
30
18
Paderborn
34
4
8
22
37-74
-37
20
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.