Emotionele Werder-bank wekt ergernis: 'Grens wordt overschreden'

Werder Bremen haalde uit de laatste drie competitiewedstrijden zeven punten en hoopte woensdag een volgende stap richting handhaving te kunnen zetten, maar het ging mis tegen Eintracht Frankfurt. Bij die ploeg hadden ze zich behoorlijk gestoord aan de Werder-bank.

Werder Bremen
0 - 3
Eintracht Frankfurt

De tv-kijkers zagen een eerste helft waarin Werder de betere ploeg was (maar niet scoorde) en Frankfurt veel overtredingen nodig had. Bij vrijwel iedere overtreding was de emotie op de Werder-bank zichtbaar. Dit tot ergernis van Frankfurt-coach Adi Hütter, die voor de start van de tweede helft boze woorden sprak richting Werders keeperstrainer Christian Vander.

'Iedereen vecht voor zijn club, maar je hoeft niet bij elke beslissing op te springen', mopperde Hütter na afloop. 'Het heeft met respect te maken.' De coach richtte zijn kritiek niet op Werder-coach Florian Kohfeldt, met wie hij na de 0-3 zege nog een praatje maakte. 'Alles was in orde met hem. Maar de grens wordt overgeschreden als keeperstrainers en assistent-coaches zich zo gaan gedragen. Ik zou dit zelf nooit tolereren. Maar iedereen moet dat zelf weten.'

Frankfurt had in de tweede helft een stuk minder overtredingen nodig. De bezoekers groeiden in de wedstrijd, namen de regie over en pakten de drie punten. 'We hebben in de tweede helft goed voetbal laten zien en verdiend gewonnen', concludeerde Hütter. Kohfeldt wist dat Werder meer uit de eerste helft had moeten halen: 'Toen waren we superieur, naar mijn mening. In de tweede helft was het niet overtuigend genoeg en vanwege die tweede helft is dit een verdiende zege voor Frankfurt. Dit is een tegenslag, maar geen knock-out. Vandaag mogen we teleurgesteld zijn en zullen we duidelijk praten over wat er fout ging. Daar trekken we conclusies uit en zondag wacht Wolfsburg.'