Weghorst blijft zichzelf overtreffen en staat tussen de Europese topspitsen

Reacties

Het seizoen in de Bundesliga is nog maar net over de helft, maar Wout Weghorst heeft zijn productie van vorig seizoen bij VfL Wolfsburg al bijna geëvenaard. De 28-jarige spits maakte zaterdag zijn veertiende competitiegoal van het seizoen en houdt daarmee gelijke tred met topspitsen van internationale allure.

Weghorst blijft zichzelf overtreffen en staat tussen de Europese topspitsen
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Wie de topscorerslijsten van de vijf grote competities erop naslaat, vindt niet zoveel spelers die meer dan veertien goals hebben gemaakt. Het zijn er vijf, om precies te zijn: Robert Lewandowski, André Silva, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Mohamed Salah. En daarachter komt een kwartet spitsen met veertien goals. Onder hen Wout Weghorst uit Borne, zeven seizoenen geleden nog spits van FC Emmen in de Jupiler League.

De opmars die Weghorst sindsdien heeft gemaakt is een bekend verhaal, dat geen verdere uitleg behoeft. Maar ook nu de 1 meter 97 lange centrumspits inmiddels aan zijn derde seizoen in een Europese topcompetities speelt, blijft hij zichzelf verbeteren. Inclusief zijn drie goals in het bekertoernooi en twee treffers in de Europa League-voorronde, staat zijn teller nu op negentien goals. Vorig seizoen eindigde Weghorst op twintig in alle competities.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Weghorst is cijfermatig bezig aan het beste jaar van zijn loopbaan tot nu toe. Voor AZ maakte hij er in het seizoen 27, waarvan achttien in de Eredivisie. Ook dat PR kan De Bomber uit Borne evenaren, terwijl hij nu op een hoger niveau speelt. Maar ook in de Bundesliga is Weghorst niet te stoppen. In zijn laatste zes duels was het vijf keer raak. Ook zijn goal van zaterdag tegen FC Augsburg was 'fantastisch', aldus trainer Oliver Glasner na afloop.

Het moge duidelijk zijn: Weghorst begint meer en meer een topschutter van internationale allure te worden. Kijk alleen maar naar de topspitsen met wie hij gelijke tred houdt: Erling Haaland, Romelu Lukaku en Luis Suárez. Alledrie maakten ze er net als Weghorst veertien in een grote Europese competitie. Er is één verschil: Weghorst speelde al anderhalf jaar geen interland. Maar het kan haast niet anders dan dat ook dat snel gaat veranderen.

topscorers grote vijf europese competities

Speler Club Duels Goals Min/goal
Lewandowski Bayern 19 24 66
A. Silva Frankfurt 18 16 96
C. Ronaldo Juventus 17 16 91
Mbappé Paris SG 19 15 89
Salah Liverpool 21 15 116
Suárez Atlético 16 14 84
Haaland Dortmund 15 14 91
Lukaku Inter 20 14 107
Weghorst Wolfsburg 20 14 122
Kramaric Hoffenheim 15 13 102
Immobile Lazio 18 13 111
Memphis Lyon 24 13 140
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.