Weghorst belangrijk met vernuftige assist tegen Schreuder

Reacties

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg maandag aan een gelijkspel tegen 1899 Hoffenheim geholpen. De spits was ditmaal belangrijk met een fraaie assist.

Weghorst belangrijk met vernuftige assist tegen Schreuder
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Weghorst was al in ieder van de zes officiële wedstrijden van dit seizoen betrokken bij een doelpunt van Wolfsburg: vier keer als afmaker, tweemaal als aangever. In het thuisduel met Hoffenheim deed hij opnieuw van zich spreken, als enige Nederlander op het veld. Jeffrey Bruma bleef op de bank bij Wolfsburg, terwijl Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder niet kon beschikken over de zieke Jürgen Locadia en Joshua Brenet buiten de selectie liet.

Het team van Schreuder kwam in de zesde minuut al op voorsprong. Sebastian Rudy schoot een teruggekopte bal knap in de lange hoek. Hoffenheim hield de voorsprong een half uur vast. Weghorst maakte een loopactie in de diepte, kreeg de bal en gaf die met een verrassende hakbal mee aan Admir Mehmedi. Zijn aanvalspartner schoot hard de gelijkmaker binnen.

In een felle tweede helft waren er geen grote kansen en vielen er vijf gele kaarten. De ploegen hielden elkaar in evenwicht. Daardoor staat het ongeslagen Wolfsburg op plek acht met acht punten en Hoffenheim op plaats dertien met vier punten.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.