Weggestuurde Fulham-manager voelt zich bestolen na duel met Ten Hag

Reacties

Fulham-manager Marco Silva had na de tumultueuze nederlaag in de kwartfinale van de FA Cup tegen Manchester United geen goed woord over voor scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn VAR-collega's.

Weggestuurde Fulham-manager voelt zich bestolen na duel met Ten Hag
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 1
Fulham
Fulham

Fulham hoopte te stunten tegen het Manchester United van manager Erik ten Hag en was goed op weg naar de halve finales op Wembley. Aleksandar Mitrovic bracht de bezoekers op voorsprong in de tweede helft, maar een strafschop voor United en twee rode kaarten voor Fulham hielpen de thuisploeg terug in de wedstrijd.

Druk op VAR
Middenvelder Willian kreeg rood voor een handsbal op de doellijn en Mitrovic vloog Kavanagh aan na diens besluit om de bal op de stip te leggen. Silva werd daarvoor al weggestuurd vanwege opmerkingen richting de arbitrage. De Portugees vond dat Kavanagh Fulham, met Kenny Tete in de basis, al voor rust benadeelde op Old Trafford.

'Tot de penalty en rode kaarten waren we duidelijk het beste team op het veld', zei Silva tegen de BBC. 'De spelers hielden zich goed aan het speelplan. Het is jammer dat de scheidsrechter voor rust niet door de VAR naar de kant werd geroepen. Het is niet makkelijk voor Fulham om op Old Trafford te spelen, de VAR voelt ook extra druk. Ik snap alleen niet waarom ze onze eerdere penaltymomenten niet hebben bekeken.'

Zelfbeheersing
Silva erkende na de uitschakeling dat hij en de spelers zich niet hadden moeten laten leiden door emotie. 'Ik moet mezelf op zo'n moment ook beheersen. Ook al is dat niet makkelijk op zo'n moment. Ik zei niets ergs tegen de scheidsrechter, maar hij wilde niet naar mij luisteren en toonde mij daarna de rode kaart. Ik moet in zo'n situatie een besluit accepteren', besluit de manager van Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.