Weggehoonde Suárez geeft 'kinderlijk' Barcelona stof tot nadenken

Reacties

De Europese campagne van Barcelona viel dinsdagavond in duigen. Luis Suárez hoopte met zijn club door te stoten naar de finale, maar kwam van een koude kermis thuis. Op bezoek bij zijn oude liefde Liverpool was de spits geen moment in staat het verschil te maken.

Weggehoonde Suárez geeft 'kinderlijk' Barcelona stof tot nadenken

Suárez werd weggehoond door het publiek op Anfield, na zijn uitbundige juichen in Camp Nou een week eerder. In de heenwedstrijd maakte hij zijn eerste doelpunt van dit Champions League-seizoen en dat resulteerde in een vreugde-uitbarsting. Bij het weerzien met Liverpool lieten de fans merken dat de spits zich daarmee niet geliefd had gemaakt.

Ook hielp het niet mee dat Suárez theater maakte wanneer zijn tegenstanders in een duel een overtreding op hem maakten, en dat hij bij scheidsrechter Cüneyt Cakir aandrong op gele kaarten voor spelers aan Liverpool-zijde.

Zelf hield Suárez ook allerminst een positief gevoel over aan zijn return op Merseyside. 'We kunnen ons opmaken voor heel wat kritiek. Dit is heel triest, deze wedstrijd deed veel pijn', gaf de Uruguayaan na afloop toe. 'Bij hun vierde doelpunt leken we wel een stel kinderen.'

Die mening deelde ook José Mourinho. De clubloze manager vond het onvoorstelbaar dat Liverpool een vierde keer kon scoren door een snel genomen hoekschop van Trent Alexander-Arnold, die door Divock Origi tegen de touwen werd gewerkt.

'Als je dat doelpunt ziet, denk je ach, die kinderen moeten het nog leren. Maar we hebben het hier over de beste spelers ter wereld! Dit zegt iets over de mentale gesteldheid. Barcelona heeft de beste jongens rondlopen, het is hun tweede natuur om tegen Real Madrid te spelen en dit soort grote wedstrijden', aldus Mourinho bij beIN Sports.

'Het is zo moeilijk te begrijpen dat dit gebeurde, na die heenwedstrijd. Hoe rechtvaardig je zoiets? Ik zou graag willen horen hoe Ernesto Valverde dat verklaart, want volgens mij is dat heel moeilijk uit te leggen', denkt de Portugees.

Valverde onschuldig
Volgens Suárez treft trainer Ernesto Valverde geen blaam. 'Wij zijn uiteindelijk degenen die de wedstrijd spelen. De trainer paste dezelfde tactiek toe als in de eerste wedstrijd. Ons rest niets dan excuses voor de manier waarop we speelden en onze wedstrijdmentaliteit. Iedereen kon het zien', aldus Suárez.

De spits benadrukt dat iedereen bij Barcelona goed in de spiegel moet kijken. 'Het is al de tweede keer dat ons dit overkomt. We kunnen niet twee jaar achtereen in dezelfde fouten vervallen. Er zijn een hoop zaken waar we over na moeten denken.'

Voor Suárez bleef het overigens niet bij gefluit en boegeroep vanaf de tribunes, gaandeweg de wedstrijd. Ook op sociale media werd de aanvaller aangepakt, nadat hij werd gevloerd door Fabinho en daarbij met veel theater naar het gras ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Energie van intelligent Liverpool zal Tottenham Hotspur inspireren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.