Weerzien Vitesse en FC Groningen na onvergetelijk duel

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Vitesse en FC Groningen verzorgen vrijdagavond de aftrap van de 21ste speelronde.

Weerzien Vitesse en FC Groningen na onvergetelijk duel

Vitesse - FC Groningen


Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Reinold Wiedemeijer
Laatste 5 Eredivisie-duels Vitesse:8 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Groningen:6 punten

Actueel

• Met zeven punten uit drie wedstrijden is Vitesse uitstekend begonnen aan 2018. De Arnhemmers liggen op koers voor een optreden in de play-offs om Europees voetbal. Voor opponent FC Groningen - nu dertiende - dreigt een kleurloos seizoen.

• Van alle clubs die thans in het linkerrijtje staan, heeft Vitesse de minste punten in eigen huis veroverd: slechts elf. Buiten Arnhem pakte de KNVB-bekerwinnaar van 2017 al twintig punten.

Vitesse won vorige week knap bij PEC Zwolle.

• Ritsu Doan is in vorm. In zijn laatste drie Eredivisie-wedstrijden was de Japanner steeds goed voor een doelpunt (in totaal twee) of een assist (één).

• Vrijdagavond staan de twee meest efficiënte teams van de Eredivisie tegenover elkaar. Vitesse zette tot nu toe 38 procent van zijn schoten om in een doelpunt, FC Groningen volgt op de tweede plaats met 37 procent.

FC Groningen speelde vorige week spectaculair gelijk tegen Heracles Almelo.

• Onder Ernest Faber speelde FC Groningen al twintig keer gelijk in de Eredivisie. Sinds de aanstelling van de ex-verdediger, medio 2016, remiseerden de noorderlingen minimaal vier keer vaker dan elke andere Eredivisie-club.

Eerder deze jaargang rekende FC Groningen met 4-2 af met Vitesse, in een duel waarin gigantisch veel gebeurde. Sinds de eeuwwisseling won de formatie uit het Hoge Noorden alleen in het seizoen 2003/04 beide competitieduels met de Arnhemmers.

Historie

• Vitesse - FC Groningen is toe aan de 28ste editie in het kader van de Eredivisie. Met dertien overwinningen, negen gelijke spelen en vijf verliesbeurten koesteren de Arnhemmers een positieve balans.

De laatste keer dat FC Groningen triomfeerde in Gelredome was in 2008/09. Destijds werd het liefst 0-4 voor de bezoekers, mede door benutte strafschoppen van Koen van de Laak en Marcus Berg.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Vitesse - FC Groningen:


SeizoenUitslag
2012/132-0
2013/142-2
2014/151-1
2015/165-0
2016/172-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.